La  Seu d’Urgell està acabant d’instal·lar un nou espai lúdic i de salut per a la gent gran, concretament a la part baixa de la plaça de Lleteries. Aquest equipament saludable se suma als dos ja existents a la ciutat: un es troba situat al parc de la Boixadera, i l’altre, a l’inici del canal d’aigües tranquil·les del Ràfting Parc.

L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, manifesta que “amb aquest nou parc d’activitat física, el tercer de la ciutat, completem una distribució d’aquest tipus d’equipaments per tota la ciutat. Uns equipaments destinats a tothom, però amb especial interès per la gent gran”. Batalla subratlla que un dels objectius de l’equip de govern és que “l’activitat física i la vida saludable estiguin a l’abast de tots els urgellencs”. D’aquesta manera -afegeix l’alcalde de la capital alturgellenca- fem que cada vegada la Seu d’Urgell sigui una ciutat amb més qualitat de vida”.

Val a dir que aquest equipament ha estat subvencionat en la seva integritat per la Diputació de Lleida amb un import de 11.655,61 euros, a través d’una línia d’ajuts destinada a fomentar l’ocupació activa del temps d’oci de la gent gran millorant així la salut física i emocional de la població.

Espai lúdic i de salut

Es tracta d’un espai públic adreçat a promoure l’activitat física i els hàbits saludables entre la gent gran de la Seu d’Urgell amb l’objectiu que treballin la mobilitat i la coordinació així com el treball aeròbic a través d’un complert circuit dissenyat per treballar les principals parts del cos.

Aquesta instal·lació esportiva ajuda a desenvolupar l’equilibri, la coordinació i la capacitat de desenvolupar-se en diferents tipus de superfícies. Mitjançant aquests exercicis la gent gran millora la seva capacitat per fer tasques quotidianes de la vida diària, com banyar-se, pujar escales, seure i aixecar-se.

Aquests exercicis també estimulen la memòria, la capacitat d’observació o la coordinació visual. Tot i que es tracta d’equipaments que dediquen una especial atenció a la gent gran, estan adreçats a tota la població, des dels més petits fins a persones amb mobilitat reduïda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada