La  Seu d’Urgell endega la campanya ‘No estàs sol/a. La Seu CONTRA l’assetjament escolar’, amb el clar objectiu de combatre i prevenir de manera transversal el ‘bullying’. Aquesta campanya es portarà a terme a la nostra ciutat a través d’una exposició, formacions, xerrades i d’altres accions entre el dimarts 9 de maig i el 23 de juny.

Aquesta campanya és fruit de la proposta que va fer en el seu dia el Consell Municipal d’Adolescents de la Seu d’Urgell que va demanar abordar aquesta problemàtica. Al respecte, la regidora d’Ensenyament i d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Sílvia Iscla, manifesta que “l’equip de govern ens sumem al rebuig, conscienciació i prevenció de l’assetjament escolar”.

Iscla afegeix també que “després que el Consell Municipal d’Adolescents ens exposés la seva inquietud i ens fes arribar la necessitat de buscar estratègies per evitar casos d’assetjament escolar, ens vam posar a treballar amb diferents professionals del territori. A partir d’aquestes jornades de treball hem programat un conjunt d’accions amb les quals volem incidir sobre aquesta problemàtica i preocupació social així com al mateix temps donem resposta a la demanda sorgida pels mateixos joves del municipi”.

La programació

La primera activitat tindrà lloc aquest pròxim dimarts 9 de maig amb la inauguració de l’exposició ‘Noms robats’, que es compon d’il·lustracions originals del llibre que porta el mateix nom del periodista i il·lustrador Tàssies.

La mostra, que es podrà visitar a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell fins el 23 de juny, està oberta al públic en general, i pels centres educatius s’oferirà una visita acompanyada a càrrec de Miquel Alet, psicòleg i psicopedagog.

Les activitats ‘No estàs sol/a. La Seu CONTRA l’assetjament escolar’ seguiran al llarg d’aquest període amb la formació a mestres i professors de l’Alt Urgell respecte com actuar davant del bullying i de com evitar-lo en unes sessions que aniran a càrrec de Miquel Alet. Per prendre part en aquesta formació de 10 hores i, que serà certificada, cal fer una inscripció prèvia als Servies Educatius de l’Alt Urgell-Cerdanya.

La campanya també inclou la xerrada ‘Bullying, un mal social’ que anirà a càrrec del psicòleg Omar El Bachiri, i tindrà lloc a la sala la Immaculada de la Seu d’Urgell. Aquesta conferència està organitzada per la UNED de la Seu d’Urgell.

Durant el mes de maig, els membres del Consell Municipal d’Adolescents participaran en un joc de rol per abordar el bullying, que tindrà lloc a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell.

Per la seva part, la Biblioteca Sant Agustí de la capital alturgellenca també participa en aquesta campanya amb un recull bibliogràfic sobre assetjament escolar que estarà a disposició de tothom durant els mesos de maig i juny.

Un altre actor d’aquesta campanya contra el bullying són les Associacions de Mares i Pares de la Seu d’Urgell s’han adherit a la campanya #Ciberassetjamentzero que està impulsada per les sis federacions de pares i mares de Catalunya. L’acció consistirà en llençar cada mes a les xarxes socials una vinyeta que il·lustra un missatge contra l’assetjament escolar.

Per últim, el Consell Municipal d’Adolescents de la Seu d’Urgell anirà treballant diversos lemes contra l’assetjament escolar que es penjaran en diferents punts de la ciutat i, alhora, també s’aniran penjant a les xarxes socials.

La campanya ‘No estàs sol/a. La Seu CONTRA l’assetjament escolar’ està organitzada per l’Ajuntament d ela Seu d’Urgell amb la col·laboració del Consell Municipal d’Adolescents, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, els Serveis Educatius Alt Urgell-Cerdanya, la Biblioteca Sant Agustí, la UNED, els centres educatius de la ciutat, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, el Consorci d’Atenció a les Persones, els Mossos d’Esquadra, les AMPA, Pediatria dels Pirineus i Sant Joan de Déu- Terres de Lleida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada