La Seu d’Urgell ha inaugurat oficialment aquest migdia el nou espai lúdic i de salut per a la gent gran, que es troba ubicat a la part baixa de la plaça Lleteries. La inauguració, que ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, juntament amb la regidora de Gent Gran de l’Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, i el diputat provincial de la Diputació de Lleida, Antoni Navinés, ha comptat amb participació d’una trentena de padrins i padrines que han volgut fer algun dels més de vint exercicis que s’hi poden practicar en aquest circuit.

En la inauguració, Batalla ha manifestat que “amb aquest nou parc d’activitat física, el tercer de la ciutat, completem una distribució d’aquest tipus d’equipaments per tota la ciutat. Uns equipaments destinats a tothom, però amb especial interès per la gent gran”. L’alcalde urgellenc ha subratllat que  un dels objectius de l’equip de govern és que “l’activitat física i la vida saludable estiguin a l’abast de tots els urgellencs. D’aquesta fem que cada vegada la Seu d’Urgell sigui una ciutat amb més qualitat de vida”. 

Cal remarcar que aquest equipament ha estat subvencionat en la seva integritat per la Diputació de Lleida amb un import de 11.655,61 euros, a través d’una línia d’ajuts destinada a fomentar l’ocupació activa del temps d’oci de la gent gran millorant així la salut física i emocional de la població. “Aquest equipament serà de profit per a tothom perquè és un espai adreçat a persones de 0 a 100 anys”, ha afegit Antoni Navinés.

Espai lúdic i de salut 

Amb aquest nou equipament inaugurat avui, la Seu d’Urgell ja compta amb tres espais lúdics i de salut, disseminats per la ciutat. El primer que es va instal·lat es troba ubicat al Parc de la Boixadera, i el segon, es troba instal·lat al Parc del Segre.

Aquest és un espai públic adreçat a promoure l’activitat física i els hàbits saludables entre la gent gran de la Seu d’Urgell amb l’objectiu que treballin la mobilitat i la coordinació així com el treball aeròbic a través d’un complert circuit dissenyat per treballar les principals parts del cos.

Aquesta instal·lació esportiva ajuda a desenvolupar l’equilibri, la coordinació i la capacitat de desenvolupar-se en diferents tipus de superfícies. Mitjançant aquests exercicis la gent gran millora la seva capacitat per fer tasques quotidianes de la vida diària, com banyar-se, pujar escales, seure i aixecar-se. 

De 0 a 100 anys

Aquests exercicis també estimulen la memòria, la capacitat d’observació o la coordinació visual. Tot i que es tracta d’equipaments que dediquen una especial atenció a la gent gran, estan adreçats a tota la població, des dels més petits fins a persones amb mobilitat reduïda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada