Demà divendres, 26 d’abril, s’inaugurarà a la sala d’art ‘la Cuina’ del centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell un mural de pintura col·lectiva on hi han participat 16 col·lectius entre centres educatius, associacions i entitats, i persones a nivell personal, i on han intervingut unes 500 persones.

La proposta pictòrica s’ha adreçat a tothom, fos o no fos artista o pintor. L’experiència s’ha concebut com un joc on només calia dedicar-hi una hora en una sola sessió.

Respecte aquesta proposta cultural, el regidor de Cultura del Consistori urgellenc, Jordi Martín, ha explicat que “l’activitat, oberta a la participació, ha estat pensada tant per a promocionar un espai cultural de la ciutat com per a fomentar la vinculació de veïnes i veïns, que ja sigui com a membres d’un col·lectiu o bé a títol individual, han pogut tenir l’oportunitat de fer-se-la seva, així com també de fer-se seu un equipament municipal que resta a la seva disposició per a la promoció de l’activitat artística”.

L’exposició es composa de 16 llençols de gran format que cobreixen totes les parets de la sala d’exposicions la Cuina.

Activitat artística gratuïta i gratificant per a tothom

Aquesta experiència de pintura col·lectiva es va presentar en el seu moment com un joc en el què hi guanyés tothom, on tots els participants poguessin expressar i alhora sentir-se gratificats a través de la pintura.

Com explica Climent Olm, impulsor de la iniciativa, “amb l’elaboració d’aquest gran mural col·lectiu també es pretén reactivar valors com la cooperació, l’estimació i la creativitat entre tots els participants. Alhora, tot cultivant l’art, es convoca a promoure l’Humanisme i potenciar el creixement personal i col·lectiu”.

L’exposició es podrà visitar fins el 31 de maig, de dilluns a divendres de les 18 a 21 hores. I a partir del mes de juny, es podrà visitar a les instal·lacions de l’Escola Municipal d’Art.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada