La Seu d’Urgell fa una valoració positiva d’una Festa Major alterada per la pandèmia

Acte de lectura del pregó de la Festa Major de la Seu d'Urgell'21
Acte de lectura del pregó de la Festa Major de la Seu d’Urgell’21. Foto: Ajuntament de la Seu d’Urgell

El tinent d’alcalde i regidor de Cultura de la capital alturgellenca, Carlos Guàrdia, ha fet aquest dimarts un primer balanç de la Festa Major 2021 de la Seu. En celebrar-se en situació de pandèmia, ha sigut necessari adaptar-la a les mesures sanitàries establertes per les autoritats, però, tot i això, el regidor en fa una valoració positiva.

En la Festa Major d’enguany s’ha incorporat un sistema de reserva prèvia per a assistir a tots els actes, del que se’n fa també una molt bona valoració. La ciutadania l’ha utilitzat com s’havia previst i ha facilitat controlar els aforaments.

Carlos Guàrdia destaca l’èxit que han tingut les actuacions per a públic infantil i els concerts nocturns, així com l’espectacle Bona gent de Quim Masferrer, que és l’acte que ha acollit més assistents.

També posa èmfasi en el pregó, que ha estat protagonitzat per una representació del col·lectiu sanitari de la Fundació Sant Hospital, del Centre d’Atenció Primària i de la Llar de Sant Josep. El regidor ha volgut agrair al col·lectiu que acceptessin el repte d’encarregar-se del pregó d’aquesta atípica Festa Major.

Pel que fa al Ball Cerdà, que a causa de les restriccions sanitàries ha estat ballat únicament pels gegants de la Seu Ot i Urgell i la colla gegantera de la ciutat, Carlos Guàrdia es mostra content d’haver-lo pogut celebrar, encara que s’hagi fet en un format diferent.

 

Activitats esportives

La Festa Major ha ofert també, com és habitual, un bon nombre d’activitats esportives. Totes elles han comptat amb una molt bona participació, tret de la Pedalada popular i la Cursa Volta Major, que han reunit menys participants del que s’esperava.

 

Incidents a la plaça del Carme

Durant les nits, s’han produït diversos incidents a la plaça del Carme, un punt de la ciutat on sovint fan botellons.

L’aglomeració de gent i els actes incívics han obligat la policia a actuar en aquesta plaça, cosa que ha desembocat en aldarulls i enfrontaments entre els joves que s’hi trobaven i els agents.

El tinent d’alcalde lamenta que s’hagin produït aquests incidents i fa una crida al civisme recordant que cal evitar aquestes situacions, que generen un risc important de contagi, i que la violència no té cabuda en la Festa Major.

TOTES LES NOTÍCIES