Per  celebrar la finalització de les obres de reurbanització de la plaça Joan Sansa de la Seu d’Urgell, aquest cap de setmana -dissabte 27 i diumenge 28 de maig- hi ha programats un seguit d’actes adreçats a totes les edats que tindran lloc en aquest mateix espai públic.

Les activitats començaran dissabte 27 de maig a les quatre de la tarda amb jocs infantils, jocs gegants, cercaviles i degustacions de productes locals. Les propostes lúdiques de dissabte tindran com a colofó final un espectacle pirotècnic, que seguirà amb una ambientació musical fins a les dotze de la nit.  Tots aquests actes aniran a càrrec dels Grup de Diables de l’Alt Urgell i els seus col·laboradors.

El programa lúdic i festiu per festejar la nova plaça de Joan Sansa continuarà tot el diumenge 28 de maig que s’iniciarà amb una matinal esportiva, a partir de les deu del matí, amb una competició d’street futbol, a càrrec del Consell esportiu de l’Alt Urgell, amb la participació d’alumnes de 3r a 6è de primària de les escoles de la Seu.

El matí de diumenge seguirà amb una exhibició i activitats de patinatge a càrrec del CHPA Cadí-La Seu i  una conducció i proves de minimotos elèctriques, a càrrec de l’Escola Pascuet Off Road, adreçat a infants de 5 a 10 anys.

A les cinc de la tarda de diumenge hi haurà cantada d’havaneres amb el grup A Tota Vela, i a tres quarts de set tindrà lloc l’acte d’inauguració oficial de la plaça Joan Sansa amb parlaments institucionals a càrrec de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i de representants dels veïns de la mateixa plaça, amb la presència de la família Sansa.

Els actes per inaugurar la nova plaça Joan Sansa finalitzaran amb un ball amenitzat pel Duo Làser, a les set de la tarda.        

Amb les obres de reurbanització, la plaça de Joan Sansa, que consta de 8.900m2, ha passat a tenir una superfície única. Recordem que abans de les obres, aquest espai estava subdividit per quatre parts, on s’hi encreuaven el Passeig Pasqual Ingla i el carrer Comtat d’Urgell.

El carrer Comtat d’Urgell, que va de nord a sud, ha passat a ser de trànsit lent i no s’hi pot aparcar, mentre que el passeig Pasqual Ingla té continuat entre les avingudes del Salòria i de Pau Claris.

La plaça, dividida en quadrants, gaudeix de quatre espais ben diferenciats pel que fa a usos, i estan ben delimitats per abundant vegetació. El quadrant sud-oest hi ha una pista de joc poliesportiva per a esbarjo, mentre que la part sud-est s’hi ha construït una pista de patinatge.

El quadrant nord-oest compta amb dues zones de jocs infantils, una per a infants de 0 a 3 anys, i un altra, per a nens i nenes a partir de 3 anys. El quadrant nord-est s’hi ha instal·lat un escenari fix, esdevenint un nou espai cultural de petit format.

El projecte d’urbanització de la plaça Joan Sansa ha estat dissenyat i redactat pels serveis tècnics municipals (arquitecte, arquitecte tècnic, enginyer i jardiners), mentre que la Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de la Seu, ha fet una feina “molt important” d’interlocució amb els representants dels veïns amb l’objectiu de tenir el seu aval. Alhora també s’ha mantingut un diàleg obert amb tots els grups municipals del Consistori perquè fos un projecte amb el màxim consens possible. 

1 comentari

  1. I amb barra Glups per a tothom. Un negoci convergent rodó!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada