La Seu d’Urgell dóna continuïtat durant 2 anys més al Pla Educatiu d’Entorn

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya renoven el conveni que permetrà donar continuïtat dos anys més el Pla Educatiu d’Entorn (PEE) a la nostra ciutat. Cal recordar que el PEE treballa per uns “objectius ambiciosos” com són l’èxit educatiu per a tot l’alumnat i la cohesió social de la ciutat.

Així ho han anunciat públicament aquest migdia el regidor d’Ensenyament del Consistori urgellenc, Jordi Martín, i l’inspector de zona el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Carles Quintana, en un acte que ha estat presidit per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i on s’han donat cita els jubilats voluntaris i els professionals que han participat en les diferents activitats portades a terme en aquest curs 2012-2013.

En aquest acte, el regidor Jordi Martín, ha agraït a les institucions, entitats i persones voluntàries que han fet possible prop de 40 activitats adreçades als alumnes urgellencs al llarg d’aquest curs. Per la seva part, l’inspector d’Ensenyament de la Generalitat, Carles Quintana, ha volgut destacar el “dinamisme educatiu de la ciutat, gràcies a l’entusiasme dels seus ciutadans i la col•laboració entre les diferents institucions”.

En el seu torn, l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha manifestat la importància del Pla Educatiu d’Entorn com “una eina estratègica per cohesionar la ciutat”. Batalla ha remarcat que “l’educació dels nens i nenes depèn de tots plegats, no només dels centres educatius sinó també de l’entorn que els acull”.

Albert Batalla també ha volgut subratllar que malgrat que actualment es tenen menys recursos econòmics per portar a terme aquest projecte, “les ganes i la il•lusió han crescut gràcies a l’esforç de ciutadans i institucions, amb la realització de 40 activitats que han acompanyat a la formació dels nostres joves i infants”. L’alcalde pirinenc ha qualificat de “pas endavant” el fet de poder donar continuïtat el Pla Educatiu Entorn a la Seu d’Urgell i ha agraït al Departament d’Ensenyament la ratificació d’aquest conveni.

En aquest acte també s’ha fet un reconeixement públic als voluntaris que han participat al PEE al llarg del curs escolar recentment finalitzat. La majoria dels voluntaris ha estat persones jubilables que han dedicat el seu temps de manera altruista per portar a terme activitats intergeneracionals.

També han rebut la seva distinció diferents professionals, com els Mossos d’Esquadra, pediatres, entre d’altres, que han participat en l’escola de pares organitzada en el marc del Pla Educatiu d’Entorn.

Tots ells han rebut a mans de la l’alcalde de la Seu, de Jordi Martín i de Carles Quintana un diploma acreditatiu de la seva tasca de voluntari i un petit obsequi.

En aquest apartat, Albert Batalla també ha volgut agrair als membres de l’Espai de la Gent Gran el fet que amb la seva tasca de voluntariat hagin construït un “pont intergeneracional” entre el col·lectiu de les persones grans i els més joves de la ciutat, tot “cohesionant ciutat”. L’alcalde ha fet extensiva la seva felicitació a tots els professionals que han dirigit alguna d’aquestes activitats d’acompanyament a alumnes de la Seu.

Actuacions més sostenibles

Malgrat haver-se finalitzat els recursos econòmics destinades al PEE, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell hi segueix destinant una partida de pressupost propi. L’actual situació econòmica que es viu ha suposat un gir positiu pel projecte que s’ha basat en actuacions sostenibles. Això s’ha traduït en la implicació de més persones que han cregut interessant tirar endavant el projecte.

Al llarg del curs 2012-2013 el Pla Educatiu d’Entorn de la Seu d’Urgell ha organitzat o ha participat en unes 40 actuacions en diferents àmbits com l’artístic, l’escolar, per famílies, intergeneracionals, entre d’altres, que han afavorit a crear un teixit social més sòlid.

Homenatge als mestres jubilats curs 2011-2012

L’acte s’ha clos amb un petit homenatge als mestres i professors que s’han jubilat en acabar el curs 2011-2012 que han estat Mercè Grau, Francesc Moix i Pilar Marcuello, els quals han rebut obsequi de reconeixement per les seves respectives trajectòries professionals en el món de l’ensenyament.

Mercè Grau ha estat mestra a l’escola Albert Vives i a l’institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell. La seva passió és la història. I es destaca per la seva capacitat d’organització. Va ser 2 anys directora de l’escola Albert Vives.

Francesc Moix ha estat mestre de l’escola Albert Vives. Motor de l’esport escolar. Actualment organitza el Consell Esportiu de l’Alt Urgell i ha participat activament amb el PEE.

Pilar Marcuello ha estat professora de l’institut Joan Brudieu. Impulsora del projecte de l’escola verda.

TOTES LES NOTÍCIES