La Seu d’Urgell continua sent un dels municipis més segurs del país

La Seu d’Urgell ha celebrat aquest matí la sessió ordinària de la Junta Local de Seguretat (JLS) que en aquesta ocasió ha estat presidida pel conseller del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, juntament amb l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l’Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro.

En aquesta JLS, els màxims responsables policials dels cossos de la Policia Municipal, dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Nacional i de la Guardi Civil de la Seu d’Urgell han presentat el balanç de les actuacions policials realitzades a la capital de l’Alt Urgell entre els mesos d’abril de 2018 a març de 2019 i s’ha fet balanç de la situació actual. Com a novetat d’enguany, els Bombers de la Seu d’Urgell han presentat un resum de l’activitat urgent del darrer any.

Les dades objectives obtingudes en aquest darrer any per part dels diferents cossos policials de la nostra ciutat tornen a confirmar que la Seu d’Urgell, un any més, que la capital alturgellenca és una ciutat que gaudeix d’un índex més alt de seguretat ciutadana a nivell de país. Així ho confirma la mitjana de fets delictius que han tingut lloc a la Seu d’Urgell que és de 39,3 per cada 1.000 habitants, mentre que la mitjana de Catalunya és de 75,5 per cada 1.000 habitants.

Davant d’aquestes xifres, Albert Batalla, ha manifestat que “les dades ens tornen a confirmar que la Seu d’Urgell continua sent un dels municipis més segurs de Catalunya”. Per la seva part, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha volgut remarcar que “aquest números són molt positius i satisfactoris pel conjunt de la Seu” i ha afegit “que són el resultat de la bona feina feta al llarg dels anys de l’alcalde de la Seu i el seu equip”. El conseller d’Interior ha abundat que “els índexs bons de seguretat que té la Seu d’Urgell no només afecten directament i positivament als veïns i veïnes d’aquesta ciutat, sinó que també afecta molt directament al turisme”. Buch ha remarcat al respecte que cada vegada més la seguretat té un pes molt important a l’hora d’escollir una destinació turística, i “la Seu d’Urgell és una ciutat segura”.

Lleuger augment fets delictius

Els fets delictius perpetrats a la Seu d’Urgell en el darrer any, que segueixen mantenint-se en xifres mínimes, han tingut un “petit repunt, però alhora han augmentat les detencions, fet que suposa una gran feina policial al darrera, i quedant ben palesa la col·laboració entre la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra”, ha explicat el conseller Buch.

Segons les dades aportades pels Mossos d’Esquadra de la Seu d’Urgell aquests fets delictius són: 1 de 4, estafes en compres per Internet, mentre que 2 de cada 10 són furts.

Objectius

La Junta Local de Seguretat de la Seu d’Urgell s’ha marcat diversos objectius com tasques de prevenció i d’atenció per millorar encara més la seguretat ciutadana a través de la professionalitat i la col·laboració entre els diferents cossos policials, especialment entre la Policia Municipal i les Mossos d’Esquadra. L’alcalde urgellenc ha destacat al respecte que “amb l’incorporació d’un nou cap de la Policia Municipal i la nova organització del cos, amb nous efectius, redundarà justament en una millor coordinació amb els Mossos i en una efectivitat major davant dels possibles fets delictius que es puguin produir a la nostra ciutat”.

Una altra qüestió que s’ha abordat en aquesta JLS ha estat la instal·lació de càmeres de seguretat en diferents punts clau del municipi urgellenc. “Ajudaran a arribar allà on la policia no hi pot arribar de forma permanent sobretot en incidències de convivència ciutadana i incidiran també en millorar la seguretat i la bona convivència a la nostra ciutat”, ha finalitzat Albert Batalla.