estrelles2La Seu d’Urgell se suma, una vegada més, a la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient amb l’organització de dues activitats relacionades amb la contaminació lumínica, el medi i l’astronomia.

La primera serà una xerrada que porta per títol ‘Vol la Seu apagar les estrelles?’, a càrrec de Gustavo E. Garcia, astrònom amateur, que tindrà lloc demà dijous, 5 de juny, a les vuit del vespre a la sala la Immaculada.

La segona proposta emmarcada amb el Dia Mundial del Medi Ambient serà divendres, 6 de juny, a partir de tres quarts de deu de la nit, i consistirà en una sessió d’observació astronòmica oberta a tothom per poder veure Mercuri, Mart, Júpiter i els anells de Saturn. La sessió tindrà lloc a l’explanada que hi ha davant del Parc de Bombers de la Seu d’Urgell.

Pacte dels alcaldes

Recordem que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va elaborar el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) l’execució del qual ha de permetre reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle l’any 2020.

Entre les accions que recull en el PAES hi ha la sensibilització de la ciutadania per minimitzar el consum d’energia a les llars, per aquest motiu s’ha organitzat aquesta xerrada en el que es posarà de manifest el problema de la contaminació lumínica explicant quines són les causes, els efectes i les solucions per tal de reduir-la.

A més a més, l’Ajuntament de la Seu té com a objectiu lluitar contra el canvi climàtic i, per aquest motiu, el setembre de 2012 es va adherir al Pacte d’alcaldes. El Pacte d’Alcaldes és una iniciativa europea que pretén aconseguir la reducció d’un 20 % de les emissions de CO2, augmentar un 20% l’eficiència energètica i aconseguir que un 20% de l’energia provingui de fonts renovables l’any 2020 (estratègia 20/20/20).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada