La Seu d’Urgell celebrarà la 2a edició de la Vertical Urgellet, cursa en modalitat de quilòmetre vertical

Una imatge de la primera edició de la Vertical Urgellet
Una imatge de la primera edició de la Vertical Urgellet (Ajuntament de la Seu)

El Servei d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell torna a organitzar la Vertical Urgellet, una cursa en modalitat de quilòmetre vertical que es va estrenar l’any passat, i que enguany celebrarà la seva segona edició el diumenge 16 d’octubre.

El tinent d’alcalde i regidor d’Esports de l’Ajuntament urgellenc, Carlos Guàrdia explica que la Seu i el seu entorn natural compten amb “unes característiques excel·lents per a l’organització de diferents modalitats de curses de muntanya, entre elles, les curses verticals”. Guàrdia remarca al respecte que “conscients d’aquestes bones aptituds i amb la voluntat d’oferir una prova diferent i complementària al Circuit Fer per a curses de muntanya, el 2021 vàrem impulsar la 1a edició de la Vertical Urgellet. A partir de l’experiència de l’any passat, enguany, repetim aquesta modalitat de quilòmetre vertical amb el repte de pujar des de la Seu d’Urgell fins el Roc de la Guàrdia, un magnífic mirador de l’Urgellet”.

Cal remarcar que la celebració d’aquesta cursa coincidirà amb la Fira de Sant Ermengol, fet que el regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Seu destaca: “Una segona edició que coincideix amb la tornada a la normalitat i amb la Fira de Sant Ermengol, sens dubte, una molt bona ocasió per a les persones que volen fer un tast de formatge i maridar-ho amb activitat esportiva en el medi natural”.

 

Circuit i recorregut

La Vertical Urgellet és una cursa en modalitat de quilòmetre vertical que sortirà a les 9 del matí des del Palau d’Esports de la Seu d’Urgell i s’enfilarà fins el Roc de la Guàrdia, a uns 1.400 metres aproximadament.

La segona edició d’aquesta cursa presenta un recorregut 5,75 km de distància 791 metres de desnivell positiu acumulat.

El circuit, pràcticament sempre en pujada, combina trams més atlètics amb pendents força exigents. Durant el recorregut hi haurà un avituallament líquid en el quilòmetre 4,200 i un avituallament líquid i sòlid a l’arribada.

El descens es podrà fer pel mateix recorregut, excepte el primer tram de baixada, que es farà per un camí alternatiu per a evitar encreuaments amb els participants que estiguin arribant a la meta.

En funció del nombre d’inscrits, hi ha la possibilitat que la sortida es faci de forma esglaonada i es compensin els temps a l’arribada per tal de determinar la classificació final. Amb aquesta mesura, a banda de facilitar el manteniment de la distància de seguretat, també s’eviten aglomeracions i possibles col·lapses, especialment en els primers trams de corriol.

Si s’acaba optant per aquesta mesura, el nombre de corredors en cada sortida i l’interval entre elles s’acabarà decidint en funció de les persones inscrites a la cursa.

 

Inscripcions 

La Vertical Urgellet’22 és una cursa de muntanya en modalitat quilòmetre vertical oberta a participants majors de 13 anys (nascuts i nascudes l’any 2009 o anteriors), amb un únic recorregut i inclosa en el Circuit Fer de curses per muntanya. Els participants menors de 18 anys ho podran fer amb una autorització d’una persona progenitora.

La inscripció a la Vertical Urgellet té un cost de 10,00 euros que inclou el dret de participació, dorsal, assegurança d’accidents, avituallaments per a tots els participants i una samarreta tècnica per a les 50 primeres persones inscrites. Les inscripcions s’han de fer des de:  http://esports.laseu.cat

[do_widget id=category-posts-pro-64]