La Seu d’Urgell celebra la Festivitat de Sant Antoni

La Confraria de Sant Antoni Abat de La Seu d’Urgell ha celebrat avui dijous la festivitat del seu patró amb el repartiment de més de 3.000 racions de la tradicional escudella d’aquesta diada. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, han presidit, juntament amb els membres de la confraria, els diversos actes de celebració que es porten a terme en aquesta festa dels pagesos, carnissers i cansaladers en plena ‘Setmana dels Barbuts’.

També enguany, un gran nombre d’urgellencs s’han donat cita al passeig Joan Brudieu, lloc on s’elabora aquest plat típic de Sant Antoni, per poder tastar aquesta menja típica d’hivern. La mateixa confraria ha tornat a posar a disposició de tothom plats i culleres per a poder degustar-la. Els confrares han eleborat la tradicional escudella de Sant Antoni, amb uns 800 quilos d’aliments, entre verdures, llegums, carn de porc i de vedella.

La jornada de Sant Antoni s’ha iniciat a les 12 del migdia amb la missa solemne a la catedral de Santa Maria d’Urgell, on s’ha oficiat la tradicional benedicció i repartiment del ‘Panet de Sant Antoni’.

Tres Tombs

A la sortida d’ofici, s’ha beneit els animals davant la Catedral. Tot seguit ha tingut lloc la lluïda passejada pels carrers del centre històric de La Seu fins arribar al passeig Joan Brudieu. Allà s’han fet els tradicionals ‘Tres Tombs’, encapçalats pels tres ‘banderers’ : Jordi Vilarruba Bullich, el nou banderer el qual duia el pendó de la Confraria de Sant Antoni Abat, acompanyat a banda i banda pel banderer proposat i el banderer sortint, Albert Soldevila Travé, i Ramon Aril Rogé, respectivament.

Alhora, també al cap del passeig s’ha fet la popular ‘Pujada al Pal’ que consisteix en que els participants arribin fins a dalt de tot del pal on hi ha sis galls, cadascun dins d’una gàbia. Els joves que aconsegueixen arribar fins al cap de munt obtenen com a premi el gall en qüestió.

TOTES LES NOTÍCIES