La Seu d’Urgell serà l’escenari per Setmana Santa de la primera edició de la Fira de Col·leccionisme Playmobil. Així ho han anunciat avui en roda de premsa l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, i el responsable de SmartPlay, Ignasi Puig.

Concretament la fira tindrà lloc els dies 24, 25, 30 i 31 de març, mentre que l’exposició serà del 24 al 31 de març. El públic objectiu a qui va dirigit aquesta fira és a famílies amb infants de 2 a 12 anys, així com a persones adultes, aficionades i col·leccionistes de Playmobil, que conserven un vincle emocional amb la marca. L’entrada serà gratuïta.
“Amb aquesta fira volem donar una doble resposta per Setmana Santa: esdevenir una oferta lúdica i de lleure pels infants i les famílies de la Seu i, alhora, generar un nou atractiu de promoció econòmica i turística per aquests dies festius a la nostra ciutat”, ha explicat Albert Batalla.
Per la seva part, Ignasi Puig, responsable de SmartPlay, ha remarcat que aquesta fira és “la combinació d’un concepte, l’oci, i d’una marca, Playmobil. La fusió del concepte i la marca, associada a la Seu d’Urgell, configuren els ingredients principals d’una proposta d’oci familiar de qualitat”.

Parc temàtic Playmobil
La 1a Fira de Col·leccionisme Playmobil que s’organitzarà a la capital alturgellenca es desenvoluparà en 2 escenaris del centre històric de la ciutat com són la sala Sant Domènec i el centre cívic El Passeig. Al respecte, la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament urgellenc, Mireia Font, ha subratllat que “el recorregut que dibuixen les ubicacions d’aquests dos espais estimularà la circulació de públic assistent per l’eix comercial de la Seu d’Urgell, el carrer Major, amb l’objectiu de vincular-lo amb aquest esdeveniment lúdic adreçat a un públic multigeneracional”.
A la sala Sant Domènec hi haurà instal·lats 7 diorames de gran format, 4 punts de venda que configuraran la fira de col·leccionisme, així com els tallers de creativitat i els jocs educatius, ubicats damunt de l’escenari d’aquest espai.
Respecte a la fira de col·leccionisme, que tindrà 4 punts de venda de figures i complements de la marca Playmobil, s’hi podrà trobar caixes descatalogades, productes d’importació, últimes novetats, figures customitzades, peces a granel, entre d’altres curiositats.

Els tallers de creativitat seran espais didàctics relacionats amb la iconografia Playmobil en els que els infants podran desenvolupar les seves habilitats motrius i creatives a través d’arts plàstiques i maquillatge de fantasia (pintacares).
Un altre espai que acollirà la sala Sant Domènec serà l’àrea de 4 jocs infantils -espai recomanat per als infants més petits- que afavoreixen el desenvolupament d’habilitats personals i afectives dels participants, on s’hi combina estacions de joc col·lectius amb espais de joc individual (joc lliure).
Pel que fa al centre cívic el Passeig, s’hi ubicaran 5 diorames Playmobil. A l’exterior d’aquest espai, es completarà l’oferta lúdica d’aquesta fira amb un parc infantil a l’aire lliure format per inflables i llits elàstics decorats amb la iconografia Playmobil, únics a Europa.
Concurs ‘Busca el Clik amagat’
El concurs del ‘clik’ amagat consistirà en trobar entre els 12 diorames 3 figures emblemàtiques de la Seu d’Urgell: Sant Ermengol, el Patufet de Cadí i un piragüista. D’entre els assistents a la fira que trobin aquest tres cliks es sortejarà un lot de productes Playmobil per valor de 100 euros.

Ruta dels aparadors Playmobil
Aquesta altra activitat paral·lela a la fira consisteix en que 12 aparadors de comerços de la Seu d’Urgell estaran decorats amb figures Playmobil gegants (1,70 metre d’alçada). Aquesta activitats configurarà un circuit iconogràfic urbà.
La Fira de Col·leccionisme Playmobil de la Seu d’Urgell està organitzada per l’Ajuntament, Turisme Seu i SmartPlay, amb la col·laboració de La Seu Comercial, UBSU, Cadí, Eutrapelia i l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell.

3 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada