La Seu d’Urgell celebra el Dia Mundial de la Poesia

El Dia Mundial de la Poesia, instituït per la UNESCO i que té com a data el 21 de març, se celebrarà a l’Alt Urgell amb diversos actes. Al llarg del dia, a les escoles de la comarca es faran lectures de poetes catalans, les quals seran enregistrades i emeses posteriorment per RàdioSeu.

L’acte central de la jornada tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre a la sala de la Immaculada. Consistirà en la lectura del poema Només la veu, de Zoraida Burgos, en una vintena de llengües diferents. Aquest poema ha estat encarregat expressament per la Institució de les Lletres Catalanes a l’escriptora tortosina per commemorar el Dia Mundial i serà llegit en més d’un centenar d’actes arreu del país.

Els lectors de la Seu seran, majoritàriament, persones procedents de diversos països, que ara resideixen a la comarca. Entre les llengües que es podran escoltar n’hi haurà de romàniques, com el francès i el portuguès; germàniques, com l’anglès, l’alemany i el neerlandès; eslaves, com el rus; i indoàries, com el hindi i el panjabi. L’acte s’obrirà i es clourà amb l’actuació d’un grup de violins de l’Escola Municipal de Música.

Els actes del Dia Mundial de la Poesia es completaran amb una ruta poètica pel centre històric de la Seu, programada per dissabte, dia 23, a partir de les 6 de la tarda. La ruta s’iniciarà a la plaça Soldevila, davant del Centre Cívic El Passeig, i continuarà pels carrers del barri antic fins al parc del Cadí, rere la catedral. Al llarg del recorregut, es llegiran poemes evocadors dels diferents indrets de l’itinerari. Els autors triats són, entre altres, Joan Maragall, Josep Espunyes, Manuel Pal, Marta Grau i Andreu Escales. A més a més, s’ha obert la participació a tothom qui vulgui llegir els seus propis poemes.