La Seu d’Urgell acull una jornada sobre igualtat i mitjans de comunicació

L’Alt Urgell organitza aquest dimecres, 14 de desembre, una jornada sobre Igualtat i Mitjans de Comunicació, que tindrà lloc al CETAP-Telecentre des de les 4 de la tarda amb diverses propostes. La iniciativa, que forma part del Pla d’Igualtat de l’Alt Urgell, té com a objectiu debatre quina visió ofereixen i es rep dels mitjans de comunicació de cara a la igualtat efectiva de dones i homes.

La jornada vol incidir de manera especial als sectors joves de la societat per tal que adquireixin una mirada crítica envers els estímuls que contínuament reben dels mitjans, sense cap més filtre que els seus interessos.

La jornada s’obrirà amb un taller sobre sexisme i mitjans audiovisuals: premsa, televisió i internet, a càrrec de la cooperativa Drac Màgic. Tot seguit es projectarà un curtmetratge entorn el desenfocament de gènere, el qual convida a fer una reflexió sobre  la representació de les dones ens els mitjans de comunicació.

El programa de la jornada inclou també la conferència que porta per títol “No volem ser reines, la representació de les dones als mitjans de comunicació”, que anirà a càrrec de Joana Gallego, coordinadora del Màster Gènere i Comunicació i directora de l’Observatori per a la Igualtat.

Es clourà la jornada amb una taula rodona que comptarà amb la participació de Carme Castelló, coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Lleida; Carles Perea, president de l’associació Som com Som; Marta Pujantell, directora de Ràdio Seu; i la ponent Joana Gallego. La taula estarà moderada per Isidre Domenjó, tècnic de Cultura i Comunicació dels Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

La Jornada és organitzada per Servei d’Informació i Atenció a les Dones, l’Oficina Jove, el Consell Comarcal, el Consorci d’Atenció a les Persones i l’Ajuntament de la Seu i compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones i la col·laboració de diverses entitats.