La Seu d’Urgell acull la reunió de les accions programades dins el projecte europeu INNOLACT.

Aquest projecte té com a objectiu estimular i impulsar la innovació i la competitivitat del sector lleter tradicional transfronterer. A través de la col·laboració dels agents a ambdós costats de la frontera entre Espanya i França, s’ofereix formació al sector lleter i desenvolupar conjuntament productes comercialitzables i solucions innovadores adaptades a les necessitats i capacitats del sector.

INNOLACT és un projecte cofinançat pel programa Interreg POCTEFA dins del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que es va iniciar fa tres anys, i finalitza el pròxim 31 de maig.

Els socis del projecte INNOLACT provenen de Catalunya, França i Euskadi. L’Ajuntament de la Seu d’Urgell, és un dels 9 socis que en formen part, concretament a través de la Fira de Sant Ermengol, per la millora de la comercialització dels formatges artesans del Pirineu i la innovació de fires.

La resta de socis són: Leartiker, Universitat de Vic, Association des Producteurs Fermiers du Pays Basque, Hazi (Desarrollo Rural, Litoral y Alimentario), Escola Agrària del Pirineu, Lycée Jean Errecart, Ayuntamiento de Iziazabal i Union des Producteurs Fermiers 64.