La Seu d’Urgell acull aquest dissabte la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català

La Sala Sant Domènec (Carrer de Sant Domènec, 7) de La Seu d’Urgell (Lleida) acollirà aquest dissabte, a les 18:00 hores, la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2018.

Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Josep Miquel Canut (Forn Codina, Vilaller), Francesc Massana (Forn Massana, Cornellà de Llobregat), Marc Padró (Forn de Pa Padró, Barcelona) i David Porta (L’Obrador dels 15, Barcelona), són els cinc finalistes que disputaran la final.

El jurat de la final estarà presidit per Albert Batalla (alcalde de La Seu d’Urgell); Miquel Guich (Millor Pa de Pagès Català 2017); Enrique Medina (director de l’àrea de Fleca de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona); Manel Serra (ex director de l’àrea de Fleca de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida) i Antoni Figuera (president del Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català).

Els cinc finalistes es van proclamar a l’eliminatòria de semifinals que es va fer a l’Escola de Flequers Andreu Llargués de Sabadell (Barcelona) el maig passat, on hi van participar un total de 23 flequers i flequeres.

El Concurs Millor Pa de Pagès Català és un acte obert al públic. El Jurat deliberarà en directe i paral·lelament hi haurà sorpreses pel públic assistent a l’acte.

En acabar el Concurs els invitats i assistents podran gaudir d’un còctel amb productes d’Indicació Geogràfica Protegida i Denominació d’Origen Protegida de les comarques de l’Alt Urgell i La Cerdanya, així com de productes de proximitat d’aquestes comarques. A més, es podran degustar els pans de pagès català que han elaborat els cinc finalistes del concurs.

El Concurs Millor Pa de Pagès Català està convocat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català i té com a objectiu promoure entre els flequers i flequeres integrats a la IGP l’elaboració del pa de màxima qualitat.

Aquesta serà la cinquena final del Concurs Millor Pa de Pagès Català. Els anteriors guanyadors del Concurs han estat Ernest Riguetti (Riguetti Forners, Gavà), Sílvia Marqués (Pastisseria Marqués, Alfarràs), Xavier Pàmies (Forn Sistaré 1910, Reus) i Miquel Guich (Forn del Passeig, Barcelona).