La Seu d’Urgell acollirà l’Aplec Independentista del Pirineu el 16 de juny

El proper diumenge 16 de juny, a partir de les 10h del matí, tindrà lloc a la Seu d’Urgell el primer Aplec Independentista del Pirineu.

Mitjançant aquest acte, la capital de l’Alt Urgell, pretén fer una crida a col·laborar en el procés d’independència i participar activament en la campanya per consolidar la majoria social favorable a l’Estat propi.

Durant la diada, organitzada per Òmnium Cultural de l’Alt Urgell i l’Assemblea Nacional Catalana, i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, es desenvoluparan diferents activitats, essent l’acte central la marxa a peu fins la Torre Solsona on tindrà lloc la lectura del manifest.

També al mateix lloc l’historiador Lluís Obiols explicarà el significat de l’indret per la història de Catalunya. Recordem que la Torre Solsona, que va exercir un paper destacat en la defensa de la ciutat el 1714, forma part de la ruta que recorre els monuments i espais més emblemàtics i representatius en cada municipi relacionats amb la Guerra de Successió, construïda entorn a la celebració del tricentenari d’aquesta data.

Després de l’acció simbòlica a Torre Solsona es retornarà al punt d’orígen, on tindrà lloc un dinar popular i un concert de música tradicional.

La resta d’actes de la trobada s’aniran detallant a mesura que es vagin confirmant.

 

1 comentari

  1. Molt bé visca ¡¡¡¡, aquí teniu un recolzament d’un Andorrà.

Comments are closed.