catedral-seuLa  X Trobada de Taizé-Catalunya se celebrarà al Seminari Diocesà de La Seu d’Urgell, a partir de les 10 hores del matí i es clourà amb la pregària d’acció de gràcies que tindrà lloc el mateix dia a les 17:30 hores a la Catedral de Santa Maria. Aquesta jornada és una iniciativa de diferents grups de persones properes a la Comunitat de Taizé i del Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya i Balear. Ara és possible inscriure’s a la pàgina d’informació de TaizéLaSeu 2016. Es preveu l’assistència de joves de diferents territoris catalans. La darrera trobada es va fer a Barcelona, amb l’assistència de monjos de Taizé.

Les darreres setmanes els grups de voluntaris de la Delegació de Joventut d’Urgell ja s’han començat a organitzar per preparar les activitats previstes durant el dia: activitats de descoberta de la bellíssima orografia del Pirineu, de la ciutat antiga medieval, de les accions que es duen a terme en l’àmbit de la solidaritat i l’economia sostenible. L’ojectiu és donar a conéixer i aprofundir en la idiosincràsia de la gent de muntanya, les seves costums, la història de la ciutat de La Seu d’Urgell, com a element dinamitzador econòmic i social de les comarques centrals del Pirineu i explicar les iniciatives en economia sostenible, com Nougrapats, una empresa de Càritas. El dinar s’ha previst fer al Parc del Segre, amb el menjar que cadascú porti o bé a la cafeteria. Serà un dia en la natura, en comunió amb les persones que estimen Taizé.

La comunitat ecumènica de Taizé (Borgonya) reuneix al voltant de cent germans, catòlics i de diversos orígens protestants, procedents de més de trenta països. Només pel fet d’existir, la comunitat és un signe concret de reconciliació entre cristians dividits i entre pobles separats.

Alguns germans viuen en petites fraternitats a l’Àsia, a l’Àfrica i a l’Amèrica Llatina per ser testimonis de pau. La vida de la comunitat s’estructura entorn de la pregària comuna tres cops al dia, del treball manual o intel·lectual i de l’escolta i l’acompanyament de les persones que s’hi reuneixen -majoritàriament joves- setmana rere setmana a llarg de l’any.

Influència a Catalunya

Des de fa molts anys, una llarga amistat uneix la Comunitat de Taizé i la realitat de l’Església catalana. Els anys seixanta ja hi va haver joves catalans que van freqüentar la Comunitat de Taizé, però va ser a partir dels anys vuitanta que el nombre va augmentar considerablement. A més, alguns germans catalans formen part de la comunitat.

Barcelona ha acollit en tres ocasions una trobada europea de joves, organitzada per la Comunitat de Taizé: el 1979, el 1985 i el 2000, any en què es van aplegar a Barcelona gairebé 80.000 joves acollits per les parròquies, les famílies i les comunitats religioses.

(Foto: ANA)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada