La Seu dóna suport a l’Any Internacional de les Cooperatives

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat recentment en sessió plenària la seva adhesió a la declaració de suport institucional a les cooperatives durant l’any 2012, tot coincidint amb la commemoració de l’Any Internacional de les Cooperatives proclamat per l’Assemblea General de Nacions Unides.

D’aquesta manera, el Consistori urgellenc es vol sumar a la proclama de l’ONU que insta a aprofitar el 2102 per promoure el cooperativisme, reconèixer la contribució d’aquestes empreses al desenvolupament social i econòmic, i impulsar la formació i el creixement de les cooperatives.

Per tot això, la declaració aprovada pel ple municipal acorda col·laborar amb les empreses cooperatives i les organitzacions representatives del cooperativisme per a la divulgació de l’Any Internacional de les Cooperatives a la nostra ciutat, així com donar suport a les activitats de promoció del cooperativisme que s’impulsin a la nostra ciutat durant aquest any.

La declaració aprovada també acorda millorar i ampliar les eines i recursos a l’abast de l’ajuntament per donar a conèixer la fórmula cooperativa a les persones emprenedores que s’atenen des dels diferents serveis municipals.

 

‘Les empreses cooperatives ajuden a construir un món millor’

El missatge de l’Any Internacional -Les empreses cooperatives ajuden a construir un món millor- vol reflectir la valuosa contribució de les cooperatives a les persones i el seu entorn.

Des del món de cooperativisme s’afirma que les cooperatives són empreses sostenibles i promouen l’ocupació estable i de qualitat.

Al món, més de 1.000 milions de persones estan vinculades d’una forma o altra a una cooperativa. A Catalunya existeixen més de 4.807 cooperatives que, conjuntament, aporten el 4,5% al PIB català.

Les cooperatives són generadores d’ocupació, i en el període més sever de la crisi econòmica actual, entre 2008 i 2011, l’empresa cooperativa ha perdut un 33% menys de llocs de treball que el conjunt de l’economia catalana.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *