La plaça dels Oms de la Seu d’Urgell ha estat aquest matí l’escenari de la sortida de la segona etapa de la gran cursa ciclista de resistència Haute Route Pirineus on prop de 400 ciclistes amateurs provinents d’arreu del món pedalaran fins al Pla de Beret (Val d’Aran). Aquesta segona etapa de la versió pirinenca de l’Haute Route té120 quilòmetres amb 3.500 metres de desnivell positiu.

Recordem que ahir diumenge va tenir lloc la primera etapa de l’Haute Route Pirineus amb sortida a Solsona i arribada a la capital de l’Alt Urgell. La primera edició de l’Haute Route Pirineus porta als participants de Barcelona a Anglet, a la costa del País Basc francès, recorrent part dels Pirineus entre l’1 i el 7 de setembre.

En aquesta edició pirinenca de la cursa, els ciclistes s’enfrontaran a 20 collades mítiques dels Pirineus, entre les quals hi ha el Port de Balès, la pujada a Pla de Beret, l’Asin, el Tourmalet, el Soulor, Aubisque i una increïble contrarrellotge individual en el conegut Hautacam.

Repercussió per la Seu d’Urgell

El fet que la Seu d’Urgell hagi estat final de la primera etapa i sortida de la segona de l’Haute Route versió pirinenca ha comportat que la nit de diuemnge a dilluns hagin pernoctat unes 500 persones entre ciclistes, familiars i organitzadors d’aquesta cursa ciclsista adreçada a corredors amateurs.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell s’està potenciant que aquest tipus d’esdeveniments esportius tant a nivell nacional com internacional, tinguin la nostra ciutat com a escenari.“Aquestes proves esportives a la natura donen a conèixer el nostre territori, idoni per la pràctica esportiva, així com l’impacte positiu tant turísitc com econòmic que aporten a la Seu d’Urgell i comarca”, ha remarcat l’alcade urgellenc Albert Batalla.

Una mostra d’aquesta aposta per fer arribar aquestes actiivtats esportives a la nostra ciutat són, per exemple, les curses en BTT com la Transpyr o la Volta Cadí, o l’organització per part de persones del territori com la prova multiesportiva Escanyabocs o la Cadí Ultra Trail.