skate

Els aficionats urgellencs a la pràctica de l”skate’ ja disposen d’un nou ‘skatepark’ a l’Horta del Valira de la Seu d’Urgell, a tocar de l’escola i futur institut La Valira. Aquesta nova instal·lació lúdica ha estat fruit de l’acord entre la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament urgellenc i el grup de joves ‘skaters’ de la ciutat davant la demanda que aquests van fer arribar de poder disposar d’una instal·lació segura i moderna per a la pràctica d’aquesta modalitat esportiva.

També des del Consell Municipal d’Infants es va fer la mateixa petició al Consistori de la Seu, després que l’antiga instal·lació, situada a la zona esportiva municipal, es desmantellés per haver quedat obsoleta d’acord amb els nous materials, tècniques de muntatge i normatives actuals.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Meritxell Planes, manifesta que “calia fer partícips als infants i joves, des del primer moment, a l’hora de muntar aquest nou skatepark per tal que se’l facin seu i tingués un bon ús. Amb tots ells hem decidit el lloc d’ubicació, els mòduls i la col·locació dels mateixos”.

L’skatepark

El nou skatepark de la Seu d’Urgell ocupa un espai de 350 m2 i compta amb diversos elements: un quarter i un bank per tal que els skaters puguin agafar arrancades; un grindbox amb rail incorporat situat al centre de la instal·lació, i tres box i un rail terra de sis metres als laterals del mateix.

El material amb què estan construïts els diferents elements és acer galvanitzat en el xassís, i tauler marí de 18 mm en el ‘forrament’, enganxat amb la capa de rodament, el material del qual és HPL de 6 mm.

Aquest tipus de material és el preferit pels que practiquen aquest tipus d’esports de roda, ja que permet controlar millor i les caigudes són menys agressives que no pas en el formigó.

Els col·lectius que podran fer ús d’aquest nou skatepark són els practicants dels esports de roda com skaters, bicicletes i roders (patins en línia i en paral·lel).

Dissabte 2 de maig, jornada lúdica al nou skatepark

Tot coincidint amb la trobada d’entitats joves, Via Fera, que tindrà lloc a la Seu d’Urgell el dissabte 2 de maig, també se celebrarà al nou skatepark una jornada lúdica amb activitats adreçades als practicants d’aquests esports de roda amb demostracions d’skate, bike i patins, així com un taller de grafits en directe, entre d’altres propostes.

D’altra banda, cal remarcar que els col·lectiu d’skaters de la Seu d’Urgell està valorant la possibilitat d’organitzar-se legalment i crear una associació.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada