castellciutatL’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha anunciat aquest divendres que l’Ajuntament urgellenc ha sol.licitat una reunió amb representants del Ministeri de Foment a Madrid per saber si els pressupostos de l’Estat per al 2014 inclouen alguna partida per a les obres de construcció de les rotondes de la N-260 a Castellciutat, la Seu i Montferrer.

De moment, els comptes generals no indiquen cap inversió rellevant a l’Eix Pirinenc en el tram alturgellenc, però es desconeix si els diners per a les intervencions estan inclosos en partides genèriques de conservació. “Cal parlar-ne i si no hi ha la voluntat de fer les obres, expressarem clarament la nostra disconformitat i farem pressió perquè això canviï”, ha remarcat Batalla en el programa ‘Fil Directe’, de RàdioSeu.

El polític urgellenc ha reiterat que l’execució del projecte de les dues rotondes, pressupostat en 1,3 milions d’euros, és “una prioritat i un tema fonamental per a la seguretat viària al municipi”. Batalla també ha fet referència a la construcció de la rotonda de Montferrer i s’ha mostrat contundent: “Cal eliminar la perillositat en aquests punts viaris”.

La Seu ja té aprovat el projecte de construcció d’una rotonda davant l’Hotel El Castell, al canvi de rasant de la N-260, i una altra davant del polígon industrial de Lleteries. La intervenció també contempla la connexió amb una vorera fins al pont i un petit mirador.

El grup de Progrés ha sol.licitat aprovar una moció de ple dilluns vinent en què s’exigeixi a l’Estat espanyol la inversió.

En un altre ordre de coses, Albert Batalla ha tornat a defensar la candidatura Barcelona-Pirineu 2022 i ha manifestat el desig que tiri endavant. “Seria una oportunitat d’or que els Jocs se celebressin a casa nostra”, ha manifestat.

Així mateix, fent referència a les darreres declaracions d’Alberto Fernández Díaz, que assegura que el PP no donarà suport a la proposta, ha fet una crida als grups municipals de l’Ajuntament barceloní perquè “pensin en l’interès general, més enllà d’estratègies polítiques per erosionar el govern municipal de la capital catalana”.

Per l’alcalde urgellenc, “la visió que hi ha a Barcelona sobre la candidatura no és la mateixa que existeix aquí, i tots els posicionaments són legítims, però seria bo entendre la rellevància de l’esdeveniment per al país i el Pirineu”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada