cadi

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat per unanimitat de tots els grups municipals sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que atorgui la distinció de la Creu de Sant Jordi a la Cooperativa lletera Cadí, empresa urgellenca que el pròxim 2015 complirà 100 anys.

 El Consistori urgellenc justifica aquesta distinció per aquesta emblemàtica empresa urgellenca “pel seu pes i la seva importància, tant històrica com actual, que representa la Cooperativa per la nostra ciutat i comarca”.

 La petició també ve justificada perquè “Cadí és avui una de les principals indústries de la comarca i una peça fonamental del sosteniment i la millora de sector primari a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya”.
 
La Seu d’Urgell, vocació de ser capital del formatge a Catalunya
 
 Segons va explicar l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, en la presentació de la proposta “la Seu d’Urgell té vocació de convertir-se en la capital del formatge de Catalunya, i la Cooperativa Cadí és per a nosaltres un dels principals arguments”.
 

També es remarca des l’Ajuntament urgellenc que “tenir situades a la Seu dues marques de qualitat alimentària, com són les dues DOP, permet treballar a fons el discurs de producció alimentària de qualitat, vinculada a una gastronomia de qualitat”.

 Durant el plenari van ser presents a la sala de plens el president i el director de la Cooperativa Cadí, Lluís Clotet i Jordi Clotet, respectivament.

 

Empresa pirinenca, quasi centenària

 L’any 1915, Josep Zulueta i un grup de pagesos clarividents, van fundar la Societat Cooperativa Cadí, esdevenint la primera cooperativa lletera creada a l’estat espanyol.
 

Actualment Cadí compta amb 120 treballadors i amb 112 socis ramaders aportadors que produeixen una mitjana de 175.000 litres de llet diaris, fet que suposa la producció de 9.000 tones de formatge cada any distribuïdes en 40 referències.

 Cadí produeix, des de fa anys, dos productes que compten amb la distinció de Denominació d’Origen Protegida: L’Urgèlia, DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, i la mantega Cadí, DOP Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada