El Ple municipal de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell debatrà demà dimarts en sessió extraordinària la modificació del pressupost per a iniciar la licitació d’arranjament de diversos carrers de la ciutat. El projecte presentat per l’equip de govern contempla l’asfaltatge de 17 vies del municipi, algunes d’elles encara amb paviment de llamborda, com alguns trams del carrer Llorenç Tomàs i Costa o el carrer Monturull. També es contempla la substitució de paviment de formigó d’alguns carrers del centre de la ciutat.

A banda del manteniment periòdic que anem fent de les vies municipals, pretenem anar substituint els paviments vells de l’Eixample per aglomerat asfàltic, com ja hem fet en altres vies de la Seu, tenint clar que per resistència, durabilitat, manteniment i seguretat és el millor tipus de paviment” ha explicat Jesús Fierro, tinent d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Dels 17 carrers previstos sis ja són actualment d’asfalt, cinc de llambordes i sis tenen una pavimentació de formigó. Destaquen algunes actuacions singulars com la prevista a la cruïlla del carrer Monturull amb el carrer Bellavista que rebaixa el desnivell actual del ferm.

Prova pilot de paviment imprès a Fra Andreu Capella

Una de les actuacions més singulars és una prova pilot que es preveu realitzar al carrer Fra Andreu Capella i que consisteix en utilitzar la tècnica del paviment imprès per tal de mantenir l’estètica actual de paviment de llamborda, però amb la capacitat de resistència a vehicles pesats que actualment obliguen a manteniments freqüents en aquest punt.

Partint que la base del carrer és bona i la sabata de formigó que existeix és totalment resistent, substituirem les llambordes per aquest tipus d’asfalt imprès que permet reproduir l’estètica més històrica de la via amb unes condicions de resistència i durabilitat molt bones” ha assenyalat Fierro. “Si aquesta prova surt bé, com esperem i com hem observat en altres municipis, proposarem extendre-la a tot el carrer Major i el carrer Lluís de Sabater” ha conclòs el tinent d’alcalde d’urbanisme. 

El camí del Salit

La modificació de pressupost també preveu tractar el projecte del camí del Salit, que dóna accés a horts i propietats rurals del municipi. Al Salit s’hi preveu una quizena d’actuacions d’asfaltatge en diferents trams, que actualment presenten un estat força deterioriat a causa, principalment, de les inclemències meteorològiques.

36 actuacions puntuals en diverses vies de la Seu d’Urgell

A banda de les actuacions d’asfaltatge en els 17 carrers i al camí del Salit, el projecte també contempla fins a 36 actuacions per a tapar forats o asfaltar petits trams en diversos carrers de la Seu d’Urgell, tant del centre com d’altres zones del municipi.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro, ha explicat que “les intevencions són fruit d’un treball molt complet i exhaustiu de l’oficina tècnica municipal que ha realitzat tots els projectes d’actuació”. Els projectes es van aprovar per la Junta de Govern el dia 23 de juliol i ara és el moment de dotar-los pressupostàriament per poder iniciar-ne la licitació. La modificació de pressupost que es debatrà al plenari és de 300.000 euros per poder fer front a totes les actuacions plantejades.

Fierro ha conclòs que “aquest tipus de projectes s’han de licitar conjutament un bon gruix d’actuacions per aprofitar al màxim la maquinaria pesada que es desplaça fins a la Seu. No és el mateix venir per fer un o dos carrers que fer venir la màquina d’aglomerar per fer-ne 17”. Si el ple municipal aprova la modificació del pressupost, es podrà iniciar el procés de licitació per tal de poder realitzar els arranjaments abans que arribi el fred.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada