albert-vivesEl ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics municipals la creació del Consell Municipal d’Infants que té com a objectiu promoure la participació activa dels nens i les nenes en la construcció, el desenvolupament i la millora de la ciutat, partint sempre dels principis que sustenten els drets dels infants.

La proposta, presentada i defensada per la regidora d’Infància de l’Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, ha explicat que aquest ens pretén estimular la participació democràtica dels més petits i que alhora serveixi pel seu creixement personal i prenguin consciència des de ben petits de la corresponsabilitat. “Amb la seva visió faran de la Seu d’urgell un lloc molt molt millor, i en el futur tindran cura de la ciutat la podran defensar”, ha manifestat Planes.

El Consell Municipal d’Infants serà un òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell format per infants de 7 a 12 anys que estudien a les escoles del municipi. Amb la creació del Consell Municipal d’Infants, “els nens i nenes de la Seu tindran un espai on expressar les seves opinions i els seus interessos en tots aquells assumptes de la vida de la ciutat que els afecten”, ha subratllat Meritxell Planes. “D’aquesta manera -remarca la regidora d’Infància- podrem fer una Seu de tots els ciutadans i ciutadanes”.

La creació d’aquest consell parteix de la “bona” experiència obtinguda dels casals d’estiu i de l’interès mostrat pels alumnes de com poder participar en l’acció municipal cada vegada que han visitat l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Composició del Consell Municipal d’Infants

Cada centre educatiu de primària de la Seu (Albert Vives, la Salle, Pau Claris, La Valira) ha triat dos representants de cinquè i de sisè curs de primària, respectivament, com a membres d’aquest consell. En el cas del l’escola La Valira són dos alumnes de tercer curs.

Així, el Consell Municipal d’Infants estarà compost per un total de 16 alumnes, més, l’alcalde de la ciutat, la regidora d’Infància, un representant de cada grup polític municipal, un dinamitzador i una representació de les direccions de cada centre educatiu.

Després que s’hagi aprovat la seva creació, tindrà lloc una reunió entre la Regidoria d’Infància i els directors de les escoles per tal que proposin diferents temes a treballar que prèviament hauran escollit amb els seus alumnes. D’aquí en sortirà un gran tema que marcarà la línia de treball durant aquest curs escolar 2013-2014.

Tot seguit, es constituirà formalment el Consell Municipal d’infants amb la celebració d’una primera sessió plenària d’aquest òrgan. També se celebraran comissions de treball amb els mateixos infants per anar treballant el tema escollit entre tots per així poder aportar les propostes al ple d’aquest consell.

Objectius

Els objectius que es marca aquest òrgan són:

• Que els infants siguin subjectes actius de la nostra ciutat, potenciant i dinamitzant la seva participació, i fent possible el debat sobre la vida de la ciutat.

o Contribuir a fer una ciutat també a la mida dels infants.

• Desenvolupar una major sensibilitat cap a la relació entre ciutat i infant.

• Assumir la dimensió dels infants com a prototipus del ciutadà, en la convicció que pensar la ciutat també en funció de les seves necessitats i els seus drets és una forma de repensar la ciutat per a les persones.

• Projectar i experimentar solucions tenint en compte els infants amb el ple dret de ciutadania, entès com a dret a viure i utilitzar la ciutat.

• Contribuir a fer la convivència més fàcil i còmoda.

• Promocionar els drets de la infància.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada