La Seu continuarà apostant pel projecte de contraprestacions socials

El Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU) no renunciarà al projecte de contraprestacions socials. La tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Seu, Anna Vives, així ho ha comunicat aquest dilluns durant el ple municipal, en el qual ha anunciat que s’introduiran canvis tècnics en les bases per millorar-lo però “no se suspendrà”.

En el període de sis mesos que ha estat en funcionament, aquest programa ha promogut un total de 60 contraprestacions socials a la comarca. Els tècnics no han detectat cap incident amb cap dels usuaris. Vives ha destacat la importància de la iniciativa “per a l’autoestima i autonomia dels beneficiaris dels ajuts locals”.

L’equip de govern descartava amb aquest argument una moció del PSC-Progrés, en què se sol.licitava la modificació de les bases del programa en relació amb les recomanacions del Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó. La proposta va ser rebutjada per 9 vots en contra (CiU, PP i ERC) i 7 a favor (PSC-Progrés i ICV-EUiA).

Recomanacions del Síndic de Greuges

Òscar Ordeig, portaveu del PSC-Progrés, lamentava el posicionament contrari a la moció i assenyalava que cal “estudiar bé el futur del projecte” i atendre les peticions del Síndic de Greuges de Catalunya. “Nosaltres voldríem que es deixés de banda perquè va contra els drets de les persones, però si no és possible, com a mínim que es tinguin en compte les consideracons de la Sindicatura”, replicava.

L’equip de Govern recorda a Progrés que el debat sobre les bases del projecte s’ha de fer en el context del CAPAU. Així mateix, Anna Vives subratlla que el programa de contraprestacions continuarà “dins de la legalitat” i se’n respectarà “la seva filosofia”, que ha aconseguit l’interès de molts municipis de Catalunya i l’Estat espanyol.

Les bases dels ajuts s’estan revisant i la iniciativa resta aturada a l’espera que el departament de Benestar Social i Família redacti un document model que es pugui exportar a d’altres llocs del país. “També es donarà resposta a alguna de les peticions del síndic, però en cap cas es desvirtuarà el projecte”, comenta Vives.

TOTES LES NOTÍCIES