La Seu constitueix el Consell Consultiu de la Gent Gran

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat la constitució del nou Consell Consultiu de la Gent Gran. La creació de l’òrgan s’ha acordat en el plenari municipal celebrat aquest dilluns a la nit, amb 16 vots a favor i una abstenció.

La regidora de Gent Gran de la Seu, Montserrat Bonet, ha explicat que el nou consell vol seguir la línia de participació ciutadana encetada amb la creació, la legislatura passada, dels Consells Municipals d’Infància i de Joves. L’ens vol “oferir un espai que representi la pluralitat de de la gent gran de la Seu, permetre una millor comunicació amb l’Ajuntament, fer la gent gran partícip de les principals polítiques municipals que els afecten i permetre que facin arribar al consistori les seves inquietuds”.

Des del grup de Compromís x La Seu, Paqui Gómez ha donat la benvinguda al nou Consell, el qual espera que ajudi a dinamitzar un col·lectiu clau per a la ciutat, tenint en compte que l’Alt Urgell és una de les comarques amb més índex d’envelliment de Catalunya. Tanmateix, Gómez ha proposat que l’òrgan es pugui reunir més sovint que les dues reunions anuals previstes inicialment. Des d’ERC, Xavi Munt també ha incidit en la necessitat d’abordar l’augment del percentatge de gent gran a la comarca i, especialment, les necessitats assistencials i sanitàries que això comporta. De la seva part, el regidor de la CUP, Pau Lozano, va justificar l’abstenció pels dubtes sobre la utilitat real d’aquest nou instrument i perquè caldria plantejar si les decisions que prengui haurien de ser vinculants.

Integrants i objectius

Els components del Consell de la Gent Gran seran: l’alcalde de la Seu, la regidora de Gent Gran, el regidor o regidora responsable de Participació Ciutadana, un regidor de cada grup polític amb representació municipal, un treballador de Serveis Socials del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, un representant de cada associació de gent gran de la Seu, un representant de l’entitat que gestiona la Llar de Sant Josep, un representant de la Fundació Sant Hospital, i un màxim de 2 persones significades pel seu treball i promoció en temes referents a la gent gran.

El Consell neix com “un organisme consultiu, mitjançant el qual es garanteix la participació de la gent gran en les principals polítiques que afecten aquest col·lectiu”. Els acords, informes o propostes no tindran caràcter vinculant, si bé les seves aportacions seran tingudes en consideració en  l’elaboració de polítiques específiques. El Consell no podrà en cap cas ni substituir ni assumir competències pròpies dels òrgans de govern municipals.

Entre els objectius que es planteja el nou òrgan hi ha el d’“obtenir un coneixement periòdic de les preocupacions de la gent gran de la Seu”, com també “emprendre les accions necessàries per a millorar-ne la qualitat de vida”, especialment pel que fa a millorar l’atenció assistencial, les condicions de vida, l’activitat cultural i la vellesa activa. L’ens informarà preceptivament i emetrà informes sobre d’altres assumptes vinculats.

Text i foto: Ràdioseu

TOTES LES NOTÍCIES