La Seu d’Urgell compta des de fa prop de dos anys amb el servei d’atenció sociosanitari de l’Associació AntiSida de Lleida. A través d’un professional del món sanitari, el servei realitza una atenció personalitzada, anònima i gratuïta sobre la sida. Aquest servei també ofereix atenció telefònica de manera directa, així com també deriva a centres hospitalaris de la demarcació.

Respecte al funcionament d’aquest servei al territori, Meritxell Planes i Ricard Pérez, regidora de Joventut de l’Ajuntament urgellenc i conseller comarcal de Joventut, respectivament, el valoren “molt positivament, ja que facilita una aproximació de les accions preventives, fent conèixer conductes de risc per a poder evitar-les, a través de recursos adreçats a tota la població juvenil d ela Seu i comarca”.

El servei d’atenció sociosanitari AntiSida té lloc cada dimarts, de les quatre a les set de la tarda, a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell. El servei atén en dos àmbits essencials, com són el preventiu i el social.

Pel que fa a l’àmbit preventiu, s’ofereix informació i assessorament sobre el VIH/Sida i sobre l’efectivitat i sexualitat; potenciar en les habilitats assertives i saludables; facilitar la prova de detecció d’anticossos del VIH, així com facilitar material profilàctic i informatiu amb la col·laboració i derivació dels diferents agents educatius i sanitaris.

Mentre que en l’àmbit social es facilitar informació específica per aquelles persones que es trobin en una situació de seropositivitat i/o a la seva xarxa familiar, s’informa i s’assessora sobre els diferents recursos sociosanitaris i laborals del territori com de la pròpia entitat.

Aquest servei té el suport econòmic de la Diputació de Lleida, mentre que el material preventiu és aportat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada