El pròxim mes de març s’iniciaran les obres de millora de la piscina municipal que es troba situada a la zona esportiva de la Seu d’Urgell.

La piscina municipal és una instal·lació lúdico-esportiva construïda a la dècada dels seixanta i resultat de les diverses intervencions que s’han anat realitzat en els darrers anys, l’última de les quals es va dur a terme l’any 2011. Recordem que consta de dos vasos: la piscina gran, de 33 metres per 16; i la piscina infantil.

Davant les diferents deficiències que presenta aquesta instal·lació, a instàncies de l’Agència de Protecció de la Salut, l’Ajuntament de la Seu ha assumit portar a terme les millores necessàries perquè els usuaris gaudeixin ja aquest estiu d’una piscina més funcional i moderna, tot adaptant-se a la normativa actual.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha destacat la importància d’aquesta inversió per tal de modernitzar definitivament la instal·lació i donar-li els estàndards de qualitat, salubritat i de seguretat idonis. “La piscina municipal dóna un servei molt important durant els mesos d’estiu a importants col·lectius de la ciutat i visitants”, ha afegit Albert Batalla.

 

Actuacions més importants

Les obres de reforma de la piscina tenen diferents àmbits d’actuació: a la zona de platges, als vasos de les dues piscines, als vestidors, així com a l’entorn d’aquest equipament i els seus accessos, i també a la sala de màquines.

Pel que fa a la zona de platges, l’actuació més remarcable és la substitució de les actuals rajoles i la gespa artificial per nous revestiments ceràmics. També s’instal·laran noves dutxes i es canviaran les reixetes de desaigües. Les tanques que delimiten el recinte s’adaptaran al model de la resta de la ciutat i se n’incrementarà l’alçada. Alhora, es renovaran els esglaons de l’escala que dóna accés a la piscina des dels vestidors.

Respecte als vasos de les dues piscines, es canviaran els revestiments ceràmics que estiguin malmesos, especialment tota la vorera de la piscina. Es col•locaran escaletes noves per baixar al vas de la piscina i se senyalitzaran les diferents fondàries del vas.

Pel que fa a la piscina infantil, s’unificarà la fondària de tot el vas en 50 centímetres. Es pavimentarà de nou tota la piscina i se’n revestiran les seves parets.

Per protegir-les fora de la temporada d’estiu, ambdues piscines es cobriran amb una manta per evitar-ne fer el buidatge complet i també el deteriorament i acumulació de brutícia durant els mesos que no es fa ús d’aquesta instal·lació.

Vestidor adaptat

Una de les millores més importants que aportaran aquestes obres de reforma de la piscina municipal és la insta·l·ació d’un mòdul adaptat amb vestidor i lavabo a la zona de platja per a ús de persones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa als vestidors ja existents, s’ampliarà i s’acondiciarà l’espai d’infermeria; s’arranjaran els revestiments de les parets interiors i exteriors; així com millores en lampisteria, enllumenat i electricitat. També se substituirà la porta metàl•lica enrotllable que dóna accés a la zona de platja de la piscina.

A la sala de màquines se substituirà el forjat del sostre i s’impermeabilitzarà. També es construiran cubetes de retenció de líquids al voltant dels dipòsits d’hipoclorit com a mesura de seguretat en cas de fuites.

A més, s’arranjarà la impulsió de la piscina infantil per aconseguir una millor renovació de l’aigua del vas, amb la col•locació de quatre boques d’impulsió.

Per poder detectar possibles pèrdues d’aigua s’instal·laran comptadors d’aigua per al control dels cabals de recirculació.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa urgellenca Construccions Orgèl•lia, d’entre dotze empreses que es van presentar a concurs, per un import total de 284.157,27 euros, i els recursos provenen principalment de les subvencions que l’Ajuntament de la Seu rep del Pla Únic d’Obres i Serveis.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada