poda-seuEl Servei Municipal de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell acaba d’iniciar la campanya anual de poda de prop d’uns 800 arbres, així com d’arbustos de la ciutat. L’objectiu d’aquesta acció respon a les necessitat de podar durant el mesos de tardor i hivern les branques dels arbres i també d’arbustos que impedeixen el pas als vianants per voreres estretes, però també perquè no facin nosa als edificis, tot reduint la capçalera de l’arbre.

La zona d’actuació es concentra principalment al passeig Joan Brudieu, als carrers de l’Eixample de la Seu, però també en espais d’esbarjo com el Parc del Valira, Parc del Segre i al Camí Ral de Cerdanya. Aquestes vies i zones de La Seu s’hi porta a terme una poda de reducció de capçada i manteniment per evitar molèsties als habitatges i eliminar així branques perilloses i malaltes.

La campanya de poda la porten a terme un total de 8 jardiners, entre podadors i recollidors, del servei municipal: la meitat d’ells poden arbres mentre que l’altra meitat es dediquen als arbustos. La tècnica que s’empra des de la Servei Municipal de Parcs i Jardins des de fa ja uns quants anys és l’ús de plataformes per a poder arribar al cap de munt dels arbres més alts, deixant així l’antiga tècnica de podar trepant per l’arbre. D’aquesta manera s’evita riscos laborals per als mateixos jardiners, tot realitzant la seva feina amb precaució i seguretat.

 Compost orgànic

La gran quantitat de branques podades es trituren a peu d’arbre i el residu que en surt es fa servir per fer “encoixinament” de parterres dels arbustos plantats a les zones verdes de la Seu. Aquest residu orgànic serveix per dificultar el naixement de males herbes.

D’aquesta manera es clou un cicle de reciclatge de les restes de la campanya de poda a la nostra ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada