poda seu

El Servei Municipal de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell acaba d’iniciar la campanya anual de poda de prop d’uns 800 arbres, així com d’arbustos de la ciutat. L’objectiu d’aquesta acció respon a les necessitat de podar durant el mesos de tardor i hivern les branques dels arbres i també d’arbustos, per tal de regularitzar el seu aspecte, reduir la incidència de malalties i adaptar el volum de la capçada a l’amplada de les voreres.

La zona d’actuació es concentra principalment al Camí Ral de Cerdanya i als carrers de l’Eixample de la Seu, però també en espais d’esbarjo com el Parc del Segre i l’Horta del Valira. En aquestes vies i zones de la Seu s’hi porta a terme una poda de reducció de capçada i manteniment per evitar molèsties als habitatges i eliminar així branques perilloses i malaltes.

10 jardiners

La campanya de poda la duen a terme un total de 10 jardiners, entre podadors i recollidors, d’aquest servei municipal: la meitat d’ells poden arbres mentre que l’altra meitat es dediquen als arbustos. La tècnica que s’empra des de la Servei Municipal de Parcs i Jardins, des de fa ja uns quants anys, és l’ús de plataformes per a poder arribar al cap de munt dels arbres més alts, deixant així l’antiga tècnica de podar trepant per l’arbre. D’aquesta manera s’eviten riscos laborals per als mateixos jardiners, tot realitzant la seva feina amb precaució i seguretat.

Compost orgànic

La gran quantitat de branques podades es trituren a peu d’arbre i el residu que en surt es fa servir per fer “encoixinament” dels parterres dels arbustos plantats a les zones verdes de la Seu. Aquest residu orgànic serveix per dificultar el naixement de males herbes.

D’aquesta manera es clou un cicle de reciclatge de les restes de la campanya de poda a la nostra ciutat.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada