La Seu col·loca caixes-niu d’ocells al Parc del Segre

El Servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, amb la col·laboració de l’empresa urgellenca Aubèrria, natura i patrimoni, ha col·locat aquesta setmana 15 caixes-niu per a diverses espècies d’ocells i 2 caixes-niu per a rat-penats al Parc del Segre.

Aquest parc és una de les zones verdes més grans de la Seu, amb més arbres i la que rep més visitants, locals i forans. L’arbrat que hi ha i la proximitat al riu Segre en fan un lloc amb una rica comunitat d’ocells. Les aus són una eina de sensibilització ambiental i alhora un reclam turístic creixent. Així doncs, la col·locació de caixes-niu pretén facilitar lloc per niuar a espècies protegides presents al parc o a prop; promoure el respecte per la natura entre la població local; gaudir de l’observació d’ocells; facilitar un recurs pedagògic i científic; i crear el concepte de la Seu com a ciutat a qui li agraden els moixons.

Les caixes-niu han estat subministrades per Aubèrria i col·locades per la brigada de jardineria de l’Ajuntament de la Seu, el qual s’ha fet càrrec, juntament amb la societat Parc del Segre, del cost d’aquest material.

Set tipus de caixes-niu

Les 15 caixes-niu són de 7 tipus diferents per mirar d’afavorir diverses espècies d’ocells. Així, n’hi ha 4 per a mallerenga carbonera, mallerenga blava o pardal xàrrec, 3 per a mallerenga blava o mallerenga petita, 2 per a xot, 2 per a raspinell comú, 2 per a pica-soques blau, 1 per a mussol comú i 1 per a pit-roig o cotxa fumada. A més, també se n’han col·locat 2 per a rat-penats.

Les 17 caixes-niu, d’un material anomenat ciment-fusta que no necessita manteniment, estan distribuïdes per sengles arbres propers als punts d’accés al parc, bancs i zones d’esbarjo per tal de facilitar la seva observació per part dels usuaris i visitants del parc.

TOTES LES NOTÍCIES