ciutat-basquetLa Seu d’Urgell serà durant tot aquest any 2014 Ciutat del Bàsquet Català, després que el passat divendres, 31 de gener, va tenir lloc l’acte oficial de traspàs d’aquest títol entre Castelldefels, que l’ha ostentat durant el 2013, i la capital de l’Alt Urgell.

En aquest acte, que va tenir lloc al Teatre Plaza d’aquesta localitat del Baix Llobregat, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, acompanyat pel president de l’AE Sedis, Antoni Ferraz, va rebre a mans de l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, un quadre amb el que s’escenificava el relleu com a Ciutat del Bàsquet Català. En aquest acte protocol•lari també hi va assistir Joan Fa, president de la Fundació Catalana de Bàsquet, entitat que designa la Ciutat del Bàsquet Català; i el vicepresident del Patronat d’Esports de Castelldefels, Marcos Soler.

En el moment de recollir aquest relleu com a Ciutat del Bàsquet Català, Albert Batalla va remarcar que “es tracta d’un nou repte organitzatiu per la Seu d’Urgell que estic convençut que passarem amb bona nota, sobretot gràcies a l’impuls del club urgellenc Sedis Bàsquet”.

Que la Seu d’Urgell pugui ostentar durant l’any 2014 d’aquest títol “és una oportunitat de participació dels urgellencs en un esdeveniment de ciutat, alhora també és una excel•lent oportunitat per ampliar el coneixement de la ciutat arreu del país”, ha afegit Batalla. L’alcalde urgellenc ha subratllat que “el bàsquet, i l’esport en general, ens situen com una destinació de turisme esportiu i aquesta nova fita, ens ajudarà a posicionar-nos millor”.

La primera activitat que forma part del programa previst per celebrar la capitalitat del bàsquet català és l’exposició ‘100 anys de basquetbol a Catalunya. Del pati al parquet’ que es podrà visitar a partir del pròxim dissabte 8 de febrer i fins el 28 d’aquest mateix mes. La mostra de la Fundació del Bàsquet Català es trobarà instal·lada a la sala d’exposicions ‘la Cuina’ del centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell.

Durant el mes de febrer, l’Ajuntament urgellenc presentarà el programa d’actes de commemoració de la Seu d’Urgell Ciutat del Bàsquet Català 2014.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada