La Seu celebra Sant Jordi amb lectures en viu

sant-jordi-seuPer commemorar la diada de Sant Jordi, que tindrà lloc demà dimecres 23 d’abril, la Seu d’Urgell celebrarà un any més diverses activitats. La jornada dedicada al llibre i la rosa s’iniciarà amb la ja tradicional lectura en viu al pati de la Biblioteca Sant Agustí, a dos quarts d’onze del matí amb la lectura en viu per part dels alumnes de sisè de primària de les escoles Pau Claris, Albert Vives i el col·legi La Salle, que llegiran textos sobre diverses llegendes del Pirineu.
La matinal de Sant Jordi seguirà a les 12 del migdia amb la lectura en viu per part de la gent gran de la Seu que llegiran poemes de l’autora de la Seu Teresa Colom.
I al passeig Joan Brudieu, de dos quarts de deu del matí a dos quarts d’una del migdia, hi haurà sessions de contes infantils, cada mitja hora, amb els escriptors del Pirineu. L’activitat tindrà lloc a la carpa de l’Associació del Llibre del Pirineu.
Parades de llibres i roses al passeig

Al llarg de tot el dia de demà, al llarg i ample del passeig Joan Brudieu hi haurà insta·llades un total de 34 parades, entre llibres, roses i objectes relacionats amb la Diada de Sant Jordi.
Així, els urgellencs podran trobar unes 14 parades de llibres; 5 parades de venda de roses naturals; i 15 parades més dedicades a la venda de roses fetes de fusta; ceràmica artística, xapes, samarretes, entre d’altres objectes de decoració.
Exposició sobre dinosaures
Coincidint amb la Diada de Sant Jordi s’inaugurarà l’exposició ‘El món fantàstic dels dinosaures a través del cinema i del còmic: 165 milions d’anys d’imaginació i aventura’ de la col·lació de Josep Benavent. La mostra es podrà visitar fins el 24 de maig, a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.
Presentació llibre i lectura en viu
Les activitats relacionades amb el Dia del Llibre seguiran aquest divendres, 25 d’abril, quan es farà la presentació del llibre ‘Beneïda terbolina’ de Josep Mitjana, a les vuit del vespre a l’Arxiu Comarcal.
Mentre que dissabte 26 d’abril se celebrarà la lectura en viu, oberta a tothom, que se centrarà en l’obra de Lluís Racionero ‘Converses amb Dalí i Pla’. Serà a les 11 del matí al pati de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell.

Primavera de Lletres
Tots aquests actes relacionats amb el món del llibre que tindran lloc entre demà dimecres, diada de Sant Jordi, i el pròxim dissabte clouen la programació cultural Primavera de Lletres que es va iniciar el passat mes de març i que ha inclòs també presentacions de llibres i sessions de l’hora del conte.
La programació Primavera de Lletres està coordinada pel Servei de Cultura de l’Ajuntament urgellenc i compta amb la col•laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, la Biblioteca Sant Agustí, Òmnium Cultural, el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (gent gran), el Centre de Recursos Educatius Alt Urgell-Cerdanya, l’Associació del Llibre del Pirineu i l’Escola Oficial d’Idiomes de la Seu d’Urgell.