La Seu celebra la tercera edició de la Fira de Teràpies “Consciencia’t”

fira terapies

La Seu d’Urgell ho té tot a punt per celebrar la tercera edició de ‘Consciencia’t’, la Fira de Teràpies integradores, alternatives i naturals que tindrà lloc els pròxims dies 1, 2 i 3 de maig (Pont de Maig).

‘Consciencia’t’, que està organitzada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’ONG Deixa la teva empremta.org i el centre de teràpies Àrnica, presenta un programa que engloba un total de 21 tallers i 21 conferències, i com a novetat d’aquesta edició, 4 tastos i tallers i 5 menús saludables.

El regidor de promoció Econòmica de l’Ajuntament urgellenc, Jordi Pallarès, ha manifestat en la roda de premsa de presentació d’aquesta fira que “davant de l’èxit obtingut en les dues primeres edicions, tant pel que fa a la participació de diferents professionals que treballen diverses tècniques dedicades a la salut i al benestar de les persones, com per la bona acollida per part del públic, encoratgem als organitzadors perquè aquesta fira no només sigui un referent al Pirineu, sinó que esdevingui un referent també a nivell de tot el país”.

Per la seva part, Teresa Ruiz, del centre de teràpies Àrnica de la Seu d’Urgell, i una de les promotores d’aquesta fira, ha explicat que Consciencia’t té com a objectiu “donar a conèixer i promocionar tot un seguit de teràpies, tècniques i eines per millorar el benestar i la salut de les persones, de la mà dels professionals de l’Alt Urgell, Cerdanya i Andorra”. Teresa Ruiz ha afegit que aquesta fira “vol ajudar a tothom a viure el dia a dia, tant pel que fa a les relacions amb les persones que ens envolten com per la nostra pròpia alimentació”.

El programa

La Fira ‘Consciencia’t’ obrirà les seves portes el pròxim divendres, 1 de Maig (festiu), a les deu del matí, i durant tres jornades es desenvoluparà a la sala Sant Domènec, a la Capella de la Immaculada i a l’Espai Ermengol, així com en cinc restaurant de la Seu i comarca.

Consciencia’t oferirà un total de 21 tallers que tindran lloc a la sala de Sant Domènec. D’entre diverses i variades temàtiques, com els dedicats a les constel·lacions familiars, ball de Bollywood, Kundalini Ioga, massatge infantil, respiració conscient, entre d’altres.

La fira també té programades un total de 21 conferències -que es realitzaran a la Capella de la Immaculada- entre les quals hi destaquen les que impartiran Maria Josep Rosselló, amb el títol Menja bé per viure amb plenitud. Importància de l’alimentació per al desenvolupament cerebral; la que oferirà Fra Valentí Serra, historiador i arxiver, que explicarà Els remeis de frares. Les tradicions remeieres dels caputxins; o la xerrada que impartirà el reconegut psicopedagog i formador Daniel Gabarró, El secret per viure en la felicitat.

Tastets de teràpies

La Fira ‘Consciencia’t’ també ofereix, com cada any, una sèrie de tastets de teràpies que es podran ‘degustar’ al llarg de tot el cap setmana a la mateixa sala de Sant Domènec.

Un tiquet de 10 euros donarà dret a fer un tastet d’una de les teràpies que oferiran els diferents professionals. Si s’adquireix un tiquet de 25 euros, es podran tastar tres teràpies naturals diferents.

Els visitants a la fira podran triar per fer els seus tastets entre teràpies corporals, reeducació postural i microgimnàstica; quiropràxia; kinesiologia psicoenergètica; sanergia, creixement personal i canalització; ayurveda i ioga; acupuntura i teràpia floral; coaching personalitzat; reiki; reflexoteràpia i flors de bach; alineació energètica i renaixement; teràpia regressiva; CARTES OH, Shiatsu Gestàltic, entre d’altres.

Les novetats: tastos i menús saludables

L’Espai Ermengol acollirà els tastos i tallers dedicats a l’Ikebana; de vins ecològics; de com gaudir d’un bon te i d’elaboració d’olis medicinals amb plantes. Per participar en aquestes activitats caldrà abonar 3 euros.

Una altra novetat per aquesta tercera edició de la fira de teràpies són els menús saludables que oferiran els restaurants Arbeletxe (menú cinc sentits), Paisatges (menú 100% ecològic), Andria (menú vegetarià), Parador de Turisme (menú saludable) i Els Banys de Sant Vicenç (menú detox), els qual oscil·len entre els 17 i els 30 euros per persona.

Packs turístics

En aquesta tercera edició, també es proposa uns packs turístics per gaudir de tot allò que ofereix aquesta fira de teràpies. Aquesta oferta està adreçada tant als visitants que s’estiguin a la Seu d’Urgell durant aquest pont del Primer de Maig com als urgellencs que vulguin gaudir de dues nits d’allotjament, dos menús saludables i un taller o tast a partir de 92 euros.

Exposició sobre les Trementinaires

Aprofitant la celebració de la fira de teràpies, es podrà tornar a visitar a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell l’exposició ‘Les Trementinaires de la Vall de la Vansa i Tuixent’. La mostra restarà oberta al públic des d’avui dilluns, 27 d’abril, fins el dia 8 de maig, de dilluns a divendres, de les nou del matí a les dues del migdia, i de dos quarts de quatre a les sis de la tarda.

1 comentari

  1. M’agradaria rebre mes informació.

Comments are closed.