La Seu celebra demà la festivitat de Sant Sebastià

Demà divendres, 20 de gener, la Seu d’Urgell celebrarà la festivitat de Sant Sebastià -vot de poble- a través de la Germandat que porta el nom del sant. Recordem que la Seu, com moltes d’altres poblacions catalanes, sota els estralls de la pesta a mitjans del segle XIX va posar-se sota l’advocació de Sant Sebastià, patró que s’invocava per a salvar-se del còlera.

Com cada any, la Germandat de Sant Sebastià ha organitzat un seguit d’actes que  ja es van iniciar el passat divendres. L’acte central de la commemoració tindrà lloc avui dijous, 19 de gener, a les vuit del vespre, amb la tradiconal lectura del pregó, que enguany anirà a càrrec de l’exalcalde de la Seu d’Urgell, Amadeu Gallart, en un acte que tindrà lloc al remodelat local social de la Germandat. A les nou de la nit, es repartirà la tradicional torrada de pa amb all i oli, codonyat i altres complements gastronòmics, gratuït i exclusiu pels Germans, al centre cívic El Passeig.
La celebració continuarà demà divendres amb un solemne ofici a la Catedral, amb cant dels Goigs en honor a Sant Sebastià i el repartiment de panets beneïts. A les 12 del migdia, a l’Ajuntament de La Seu es realitzarà l’Assemblea General Ordinària de la Germandat. A les dues del migdia tindrà lloc un dinar de germanor i a les sis de la tarda tindrà lloc un ball de tarda al saló Guiu de la ciutat, amb Joan Martí i altres cantants de la Germandat.

La jornada festiva culminarà a la mitja nit amb l’activitat Sant Sebastià Jove amb un concert de música tradicional a càrrec del grup ‘Els Astorets’ al Pub Drac.

La commemoració de Sant Sebastià seguirà dissabte, 21 de gener, amb una missa en sufragi dels Germans confrares difunts, a l’església de La Missió, a les vuit del vespre. A dos quarts de nou del vespre, tindrà lloc el concert de Sant Sebastià a la catedral de Santa Maria d’Urgell. El concert el protagonitzaran el trio ‘Sekrets’, format per Hèctor París (orgue), Olga Miracle (soprano) i Joan Codina (flauta travessera).

Els actes culturals per commemorar la festivitat de Sant Sebastià finalitzaran diumenge, 22 de gener, amb la celebració del segon campionat per eliminatòries de botifarra, que s’iniciarà a dos quarts de nou del matí que tindrà lloc al local de la Penya Barcelonista Urgellenca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *