El ple extraordinari de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell celebrat ahir al vespre va aprovar el text de la nova ordenança que regula el mercat setmanal de la ciutat, amb els vots favorables de l’equip de govern (CiU), i el regidor de la CUP, i les abstencions dels grups municipals de Compromís x la Seu i d’ERC.

Aquesta nova ordenança municipal del mercat setmanal s’ha adequa al decret 162/2015 de la Generalitat de Catalunya -que s’adapta a la Directiva 2006/123/CE del Parlament Europeu i del Consell relativa als serveis en el mercat interior- i que modifica també el marc normatiu regulador de la venda no sedentària tant en l’àmbit estatal com en l’àmbit europeu. Així ho va explicar la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament urgellenc, Mireia Font, que va remarcar que serà d’aplicació obligatòria a partir del pròxim 14 de juliol. Font va afirmar que aquesta nova ordenança “esdevé el document marc per treballar com volem que sigui el mercat de la Seu”.

La nova ordenança del mercat setmanal de la Seu aporta diverses novetats com que l’atorgament de noves autoritzacions de parades es realitzarà a través de concurs públic en règim de concurrència competitiva. L’adjudicació de les parades serà per un mínim de 15 anys, en lloc de fer una petició d’ocupació anual de la via pública com es feia fins ara.

Una altra novetat que estableix aquesta ordenança són els criteris d’atorgament de parades com que aportin valor afegit o originalitat (innovadors, proximitat, artesà o ecològic). També es tindrà en compte que l’empresa de la parada tingui una intervenció activa en l’àmbit social, integració a les persones amb disminució o risc d’exclusió.

Una tercera novetat a destacar de l’ordenança és la creació d’una comissió consultiva del mercat de la Seu d’Urgell que vetllarà pel funcionament del mateix, debatrà i informarà sobre les propostes d’actuació i modificació, així com la promoció de tota classes de propostes d’ordenació i millora del mercat. Aquesta comissió estarà formada per representants de l’Ajuntament, representants dels paradistes i representants de la vida econòmica del municipi que es reuniran, com a mínim, una vegada a l’any.

Procés obert  

Cal recordar que per redactar aquesta nova ordenança, la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha portat a terme un procés obert a través d’una enquesta ciutadana sobre el mercat setmanal. L’enquesta ha servit per poder conèixer de primera mà l’opinió dels usuaris del mercat i rebre algun suggeriment sobre aquesta activitat comercial.

A més a més, també es va realitzar una enquesta enter els sectors directament implicats del propi mercats setmanal com marxants i comerciants de la Seu. 

El mercat setmanal de la Seu d’Urgell se seguirà celebrant dues vegades per setmana: els dimarts i els dissabtes. També es mantindrà la mateixa ubicació: els carrers Major, dels Canonges i Santa Maria, la plaça Patalín i la plaça dels Oms.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada