La Seu aprova la construcció d’un nou centre de telecomunicacions

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar ahir inicialment la construcció d’infraestructures de telecomunicacions, dins del Pla Catalunya Connecta, al paratge del Pla de les Forques. Això ha estat fruit gràcies al conveni signat entre el Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i Telefonica.

La nova infraestructura permetrà substituir les tres antenes existents, instal•lades en aquest paratge que domina tota la ciutat de la Seu, per una torre de 45 metres d’altura que aglutinarà diversos serveis com canals de difusió de la televisió pública de Catalunya; la banda ambla rural (servei d’accés a Internet); enllaços radioelèctrics; i suports per als operadors de telefonia mòbil.

El tinent d’alcalde d’Innovació Tecnològica de l’Ajuntament urgellenc, Lluís Biosca, ha manifestat al respecte que “es feia necessària una reordenació de les antenes i dels serveis, possibilitant, així, una millora en les telecomunicacions inal•làmbriques al municipi, així com en la cobertura de TDT. Altrament, canviarà substancialment l’skyline de la ciutat al comportar una rebaixa de l’alçada i volum total de la torre que Telefonica té instal•lada al bell mig d ela Seu”.

A més a més, el projecte també preveu desplaçar molts dels serveis que actualment estan situats a la torre del centre urbà, situada en un edifici del carrer de Josep de Zulueta de la Seu d’Urgell, fet que permetrà substituir-la per una de més petita i que generi menys impacte visual que la que hi ha actualment.

L’objectiu del projecte és l’actualització i millora dels serveis de comunicacions electròniques al municipi, i a l’hora l’optimització de les infraestructures a la Seu i comarca.

El pressupost total de la construcció d’aquesta nova infraestructura de telecomunicacions és de 364.732 euros.

(Foto: Ajuntament de la Seu)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *