La Seu aprova habilitar una passarel·la d’accés al Segre

El ple d’aquest mes de l’Ajuntament de la Seu ha aprovat una moció d’ERC en què es proposa habilitar una passarel·la d’accés al riu Segre, pensada especialment per a persones amb mobilitat reduïda. La moció va tirar endavant amb les aportacions de l’equip de govern i del grup de Compromís X La Seu, mentre que la CUP es va abstenir.

El tinent d’alcalde d’urbanisme, Jesús Fierro (PDeCAT) va mostrar el suport a la proposta mitjançant la transacció presentada per l’equip de govern. El text final preveu consultar el Club de Caça i Pesca de l’Alt Urgell perquè els mateixos pescadors proposin dues possibles ubicacions idònies i que, seguidament, es demani el corresponent permís a l’Agència Catalana de l’Aigua i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, màxims responsables de la gestió del riu Segre. L’última passa serà que els serveis tècnics redactin el projecte i s’incorpori una modificació de crèdit al pressupost per dotar econòmicament el projecte.

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, va recolzar la moció i les transaccions i hi va afegir que “és molt important definir els usos de cada espai i l’accés al riu, com també els usos que es dóna al riu”. Ordeig creu que cal actuar amb precaució a l’hora de facilitar l’accés “entre d’altres coses perquè és perillós” i considera que cal treballar a definir “un projecte per posar en valor el riu Segre, que inclogui això, sempre “tenint en compte les moltes restriccions de seguretat que la CHE posa a l’accés al riu”.

Per la CUP, Pau Lozano va valorar positivament les esmenes, però va justificar l’abstenció en considerar que hi ha d’altres actuacions pendents a la Seu pel que fa a accessibilitat. Lozano dubta que aquesta “sigui la més prioritària” i, en tot cas, creu que s’hauria d’incorporar al pla d’accessibilitat, al costat d’altres projectes pendents.

El portaveu d’ERC, Francesc Viaplana, va valorar positivament l’aprovació de la moció i va posar l’accent en el fet que la passarel·la ha de facilitar que persones amb mobilitat reduïda puguin seguir gaudint del riu i, especialment, de la pesca. Viaplana hi afegeix que això també pot ajudar a fomentar el relleu generacional pel que fa a aquesta afició molt arrelada a la Seu i a la comarca, alhora que pot esdevenir un nou actiu turístic.

Descartada la proposta de destinar un tècnic a suport a entitats

D’altra banda, el darrer ple de l’Ajuntament ha desestimat la moció en què es demanava que el consistori posés un tècnic a disposició d’entitats locals per a assessorament legal i econòmic. La proposta, presentada conjuntament per ERC i la CUP, va rebre el vot en contra de l’equip de govern i l’abstenció de Compromís.

Jesús Fierro va matisar que “cal ajudar les entitats, però cal trobar d’altres fórmules, com ara posar a disposició els recursos ja existents a la ciutat i que poden oferir una atenció més qualitativa”. El tinent d’alcalde va subratllar que “l’ajuntament no pot tenir persones que hagin d’estar pendents només d’aquestes qüestions” entre d’altres coses perquè “a més a més, això implicaria que el consistori entri en un conflicte d’interessos o assumeixi responsabilitats que no li corresponen”.

Sobre aquest punt, des de Compromís van recordar que “jurídicament, una administració pública no pot portar la comptabilitat d’una entitat privada”. Conxita Rabasa va valorar que “tots estem d’acord en la importància de les entitats, però la proposta d’assignar un tècnic municipal per a aquesta tasca genera dubtes sobre si jurídicament és possible o pot entrar en un conflicte d’interessos”.

Des d’ERC i la CUP van expressar el desig que, després de descartar-se aquesta proposta, “quan faci falta aquest suport, l’Ajuntament respongui”. Al respecte, l’alcalde, Albert Batalla, va apuntar que “l’Ajuntament sempre ha respost en situacions complicades d’entitats”.

TOTES LES NOTÍCIES