El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar anit el pressupost municipal per l’any 2013 que ascendeix a 12 milions 279 mil euros, un 3,08% menys que el de l’any passat. El pressupost va obtenir els vots favorables de l’equip de govern (CiU), així com dels grups municipals del PP i d’ERC, mentre que els grups municipals del PSC-Progrés i d’ICV hi van votar en contra.

En la presentació d’aquest pressupost, el tinent d’alcalde d’Hisenda de l’Ajuntament urgellenc, Jesús Fierro, en va destacar que es tracta d’un pressupost “molt tècnic i menys polític, ja que compleix amb tots els paràmetres de la llei pressupostària i es troba per sota del sostre de despesa”. Fierro també va destacar que el pressupost municipal per enguany “reflecteix tot allò que preveia el pla econòmic i financer per al període 2012-2015, aprovat en l’exercici anterior”. Recordem que l’objectiu d’aquest pla és aconseguir rebaixar l’endeutament, d’aquí al 2015, fins al 70%. En aquest sentit, el tinent d’alcalde d’Hisenda va defensar que s’està sobre el camí per tal d’assolir l’objectiu marcat per a finals de 2015, és a dir, un endeutament de 8 milions d’euros.

Cal destacar que el pressupost municipal per aquest any manté les partides adreçades a seguir realitzant polítiques socials i es dobla la partida de promoció econòmica. “Malgrat ser un pressupost auster i rigorós, en les actuals circumstàncies és l’únic pressupost possible, és capaç de mantenir les partides que garanteixen la cohesió social, i alhora, fer una aposta clara per incentivar la reactivació econòmica local”, va afirmar el tinent d’alcalde d’Hisenda del Consistori de la Seu d’Urgell.

Tal i com va defensar Jesús Fierro, des de l’Ajuntament urgellenc se segueix apostant pels serveis socials i per a la promoció econòmica de la ciutat; aquesta darrera partida passa de tenir un pressupost de 16.000 euros l’any 2012, a 30.000 euros per aquest 2013, ampliant les bases, com per exemple per a l’obertura de despatxos professionals.

En l’apartat d’inversions, el pressupost també preveu, entre d’altres accions, la reforma de la piscina municipal, els treballs de la segona fase del Camp del Codina, l’ampliació de la zona d’aparcament a Castellciutat, així com la rotonda de l’avinguda del Salòria o la canalització del gas al barri de Sant Antoni.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada