La Seu aplica nous elements visuals per promocionar el seu patrimoni medieval

mural-seuLa Seu d’Urgell porta a terme noves accions per promocionar el seu patrimoni medieval. En les darreres hores, s’ha col·locat un mapa de grans dimensions -uns 5 metres- sota el porxo de l’edifici de l’Espai Ermengol que ubica els principals punts d’interès del nucli històric. És al terra i no passarà desapercebut ni per als veïns, ni per als turistes que vagin al punt d’informació o vulguin conèixer el museu. També, a l’antiga Mavisa, un punt estratègic per a la visibilitat dels turistes que circulen pel municipi, ja es pot comprovar el perfil plàstic i cromàtic d’una singular benvinguda a la Seu de forma circular i que fuig d’alguns estereotips associats a la població.

La regidora de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, ha manifestat que “amb l’aplicació d’aquests elements, apostem per donar visibilitat al passat medieval de la ciutat, amb l’objectiu de posar en valor la nostra història i atraure visitants a la nostra ciutat, afavorint així la promoció turística de la Seu, especialment pel que fa al turisme cultural”.

Un rosetó molt pensat

El rosetó que ja es pot veure a l’antiga Mavisa té la forma d’una flor de vuit pètals, igual que el de la catedral de l’altar major de La Seu. El nom del municipi apareix al centre i aglutina al seu voltant una sèrie d’elements com a metàfora del què va ser la Seu Medieval i que es pot extrapolar als temps presents.

Coronant el rosetó hi ha la torre de la Catedral, que simbolitza que vetlla per les persones de la Seu. Els dos ocells superiors -blauets- simbolitzen la riquesa d’espècies. Les seves cues es converteixen en dos rius, el Segre i el Valira. Al final dels dos rius hi ha unes gotes que transmet el regadiu. També hi ha flors i fulles, com les de roure i alzina, entre d’altres.

Entre els dos blauets es pot veure d’una manera molt conceptual les muntanyes del Cadí. Al rosetó central queden representats els quatre elements -terra, aigua, aire i foc-. A la part inferior de la dreta es representen unes pomes per transmetre el respecte a les tradicions i als fruits que ens dóna la nostra terra. 

Aquestes accions formen part de la campanya de promoció per donar a conèixer el patrimoni medieval de la Seu d’Urgell. La setmana passada es van presentar els grans eixos d’aquesta iniciativa, que ha inclòs importants estudis de recerca històrica que ajuden a entendre el paper rellevant que va tenir la Seu durant aquesta època. Una de les eines, molt rellevant i didàctica, és el portal www.laseumedieval.com amb 25 vídeos, imatges virtuals de la Seu Medieval, documentació històrica, itineraris turístics…

TOTES LES NOTÍCIES