La Seu anticipa a diumenge la diada de Sant Jordi

Aquest diumenge, 22 d’abril, la Seu d’Urgell s’anticipa a la Diada de Sant Jordi amb la instal·lació de tres parades de roses i sis parades de llibres al llarg i ample del Passeig Joan Brudieu amb l’objectiu que “els urgellencs i visitants puguin gaudir amb més temps durant un dia festiu d’aquesta festa cívica i cultural que ens identifica com a país”, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament urgellenc, Jordi Pallarès.

Pallarès també ha avançat que durant tot el diumenge, el passeig Joan Brudieu acollirà diverses activitats com una ballada de sardanes a les 12 del migdia; tallers de punts de llibre i roses, de les cinc de la tarda a les vuit del vespre, a càrrec del Casal Jove; i el taller ‘Petons perduts’, a les cinc de la tarda, a càrrec de la il·lustradora urgellenca Andrea Zayas.

A més a més, durant tota la jornada de diumenge hi haurà instal·lats un espai de jocs gegants per als més petits.

En cas de pluja, les parades i les activitats s’instal·larien a l’interior del centre cívic El Passeig de la Seu.

 

 Dilluns, 23 d’abril, Sant Jordi i Dia del Llibre

Cal remarcar també que per dilluns, 23 d’abril, Dia de Sant Jordi, el passeig Joan Brudieu acollirà a partir de les nou del matí, més d’una trentena de parades entre llibres, roses i altres productes relacionats amb aquesta jornada commemorativa.

D’altra banda, des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament urgellenc, que encapçala Jordi Martín, s’han organitzat diverses lectures en viu en el mateix Dia de Sant Jordi, que tindran lloc al pati de la Biblioteca Sant Agustí.

Les lectures s’iniciaran a les 10.30 hores amb la participació dels alumnes dels centres educatius de la Seu. A les 12.30 hores serà el torn del col·lectiu de la gent gran, els quals llegiran poemes de Josep Vilarrubla. I a les 17.30 hores se celebrarà la lectura oberta a tothom que enguany se centrarà en el llibre ‘Testament a Praga’ , de la recent traspassada Teresa Pàmies. Al respecte, el regidor de Cultura del Consistori urgellenc, Jordi Martín, ha volgut animar a tots els urgellencs i urgellenques ha participar d’aquesta festa de la cultura i alhora que pengin la senyera al balcó.

 

Presentacions de llibres

Dins del paraigua de la programació cultural ‘Primavera de lletres’, que es va iniciar al passat mes de març, demà dijous 19 d’abril, tindrà lloc la presentació de l’última novel·la de l’escriptor urgellenc Albert Villaró, L’escala del dolor. La presentació, que anirà a càrrec de l’exalcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, també comptarà amb la participació del mateix autor. S’iniciarà a les vuit del vespre a la Sala de la Immaculada.

I per divendres, 20 d’abril, hi ha programada la presentació del conte ‘De la lluna que plorava’ de Xavier Comella amb il·lustracions de Yolanda Giménez. Tindrà lloc a les 17.30 hores al Taller Claror de la Seu d’Urgell.

(Foto: Ajuntament de la Seu d’Urgell)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.