Des de l’associació CAU del’ArT Pirineus (Oliana)– “Centre de Creativitat, innovació i desenvolupament social”, s’està coordinant el projecte MYA – Make Yourself del’ArT. amb el suport de la Comissió Europea, dins del programa Erasmus+.

MYA és un Seminari Internacional per a Joves Creadors, on 50 participants de 7 països europeus desenvoluparan activitats artístiques i culturals del 13 al 21 de setembre del 2015, a la Seu d’Urgell. Les activitats són coordinades des de CAU del’ArT, i la formació és a càrrec la Coreògrafa italiana Giorgia Vicenti, la Gestora Cultural Aina Pujol, les “Youth Leaders” Giovanna Gredol i Annika Pamperin. També es comptarà amb la col·laboració puntual de professionals de la Comarca per la implementació de tallers formatius durant el Seminari.

A CAUdel’ArT s’estan fent projectes de desenvolupament local i de cooperació internacional des del 2008 i volen implementar el Seminari – MYA a l’Alt Urgell i així promocionar l’entorn dels Pirineus i els avantatges de l’estil de vida de la zona rural.

En el Seminari els participants tindran l’oportunitat de descobrir i analitzar l’entorn natural i rural, la vida saludable i sostenible. Durant tot la setmana els participants faran activitats d’art, de dansa, visita d’exposicions i debats, d’aquesta manera reflexionaran i prepararan els diferents esdeveniments públics integrats a la Seu d’Urgell.

Totes les activitats s’ubiquen a l’Alberg la Valira i el parc de la Valira, sent un espai ideal pel procés de treball.

L’equip dels joves europeus presentarà els resultats finals durant la Nit Blanca en col·laboració amb l’Oficina Jove, amb l’actuació “Gaia’s Chant” amb dansa, música i cant, el dissabte 19 de setembre a la Biblioteca de St. Agustí a les 22:00.

A més hi haurà instal·lacions d’art als carrers de la Seu d’Urgell, que es podran veure dissabte i diumenge. El diumenge hi haurà un acte de cloenda del projecte al Parc la Valira, iniciant-se una visita de Land Art al Claustre Racionero, a partir de les 18:00h.

Per una altre cantó, els joves també han volgut despertar la curiositat de la gent del poble mitjançant una “flash mob” el dimarts 15 durant el mercat de la Seu, esperant celebrar-ne una altra ben aviat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada