ostrovskiLa Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell acollirà aquest dimarts, 11 d’agost, a les 22 hores, un concert de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS). L’actuació, en el marc de l’AIMS Festival, comptarà amb la participació d’alumnes solistes i de l’Orquestra de Cambra, sota la direcció de Sergey Ostrovsky.

El programa inclou les obres Adagio i Fuga, K.546 de Wolfgang Amadeus Mozart, i la Suite núm.3 de les Antiche danze et arie per liuto, d’Ottorino Respighi. L’entrada tindrà un cost de 15 euros.

L’AIMS és una Acadèmia Internacional de Música d’alt nivell i d’ella en neix el primer i únic Festival Pedagògic del país, que ofereix enguany una trentena de concerts en format clàssic i al carrer en poblacions com Solsona, Navès, Lleida, Berga, Cardona, la Seu d’Urgell, Moià o Sant Llorenç.

Formació per a joves músics

El projecte parteix de la convicció que els joves músics catalans han de tenir l’oportunitat d’accedir a la millor formació. Per aquest motiu el claustre de professors reuneix alguns dels noms més significatius del panorama educatiu musical europeu. Una seixantena d’alumnes de més de 20 nacionalitats es troben cada estiu a Solsona per prendre part en les classes. Les assignatures que s’hi imparteixen són violí, viola, violoncel, contrabaix, piano, orgue, quartet de corda, orquestra de cambra música de cambra en diverses formacions i improvisació instrumental.

El projecte, més enllà dels objectius docents, estimula valors de convivència i compromís col·lectiu entre els músics, promovent la formació de grups de cambra i la participació a l’orquestra. Finalment, l’Acadèmia concentra tots els esforços perquè els estudiants visquin l’experiència de músics professionals, oferint-los la possibilitat de mostrar el fruit del seu treball dalt dels escenaris del Festival.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada