batalla-urgenciesLa Seu d’Urgell serà l’escenari entre demà dijous, divendres i dissabte (9, 10 i 11 d’octubre) de les III Jornades d’Emergències del Pirineu ‘Emergències més enllà de l’hora d’or-organitzades per la Direcció Territorial del SEM a l’Alt Pirineu i Aran i la Fundació Sant Hospital la Seu d’Urgell.

Així ho han anunciat aquest migdia en roda de premsa que han realitzat conjuntament l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i la cap territorial SEM de Catalunya Central i l’Alt Pirineu-Aran, Dra. Anna Fontquerni.

En aquestes jornades sobre emergències mèdiques hi prendran part més de 400 professionals de tots els equips d’emergència mèdica i de rescat de les zones del Pirineu de Catalunya, Andorra, Languedoc-Roussillon, Midi-Pyrenées, Aragó i Euskadi.

En la presentació d’aquestes jornades, l’alcalde urgellenc Albert Batalla ha afirmat que “s’assoleixen els objectius marcats a l’hora d’acollir un esdeveniment com aquest, ja que l’impacte positiu en l’economia local es deixarà notar sobretot en els hotels, restaurants i comerç de la ciutat”.

Batalla també ha remarcat la importància que tenen aquestes jornades d’emergències no només per als professionals que hi prendran part sinó també per la seva translació al conjunt dels urgellencs i urgellenques. Al respecte, l’alcalde de la Seu ha convidat a tota la societat urgellenca a sortir al carrer perquè puguin gaudir, i fins i tot participar, de les diferents simulacions realitzades pels professionals dels equips d’emergències mèdiques i de rescat.

Aquesta trobada comptarà també amb una part de situacions simulades, la majoria de les quals podran ser seguides pels ciutadans en diferents punts de la Seu d’Urgell i, fins i tot, també hi haurà activitats populars com una remullada solidària per l’ELA, una marxa verda per la Seu, fer un donatiu d’1 euros (ICE BUCKET); o una sessió de Zumba per a tothom.

Finalment, Albert Batalla ha agraït al SEM per haver triat la Seu d’Urgell a l’hora de portar a terme aquestes terceres jornades sobre emergències del Pirineu.

‘Emergències més enllà de l’hora d’or’

Per la seva part, la cap territorial SEM de Catalunya Central i l’Alt Pirineu-Aran, Dra. Anna Fontquerni,ha agraït la participació d’institucions del Pirineu per realitzar aquestes jornades i, especialment, de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Fontquerni ha explicat que l’objectiu primordial de les jornades és posar en valor la bona gestió dels equips d’emergència en els incidents de muntanya, analitzant grans casos d’èxit en els que la bona coordinació de tots els professionals ha estat la clau, més enllà de l’hora d’or. Així com les novetats que hi ha respecte el repte que representa l’atenció a les emergències en zones aïllades.

18 tallers en espais oberts de la Seu d’Urgell i Noves de Segre

Les III Jornades d’Emergències del Pirineu constaran al llarg de la jornada matinal de taules de debat i conferències magistrals, patologies, temps depenents, noves tecnologies aplicades, emergències pediàtriques en zones aïllades, així com casos d’èxit gràcies a la bona coordinació. Mentre que els exercicis pràctics es desenvoluparan al llarg de les tardes de dijous i divendres en cinc localitzacions diferents de la Seu d’Urgell i una sisena al poble de Noves de Segre.

  •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada