sindicsLa Seu d’Urgell acollirà els pròxims dies 26 i 27 de novembre (dimecres i dijous) la IX Jornades de Formació organitzat conjuntament pel Fòrum SD (de Síndics, Síndiques, Defensores i Defensores Locals de Catalunya) i l’Ajuntament urgellenc.

Una seixantena de professionals, entre síndics defensors i adjunts, prendran part en aquestes sessions formatives que se celebraran a la sala de la Immaculada de la capital alturgellenca.

La inauguració de les jornades tindrà lloc dimecres a les deu del matí. L’acte inaugural anirà a càrrec la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Anna Vives, del president del FòrumSD i síndic de Lleida, Josep Giné, i del síndic de la Seu d’Urgell, Àngel Rúbio.

La primera jornada seguirà amb la ponència ‘Resolucions des de l’equitat, resolucions des de la legalitat’ que anirà a càrrec conjuntament de Laura Díez Bueso, catedràtica en Dret Constitucional, professora titular de Dret Constitucional i exadjunta al Síndic de Greuges de Catalunya; i Jordi Turron Serra, secretari de l’Ajuntament de Banyoles. A dos quarts d’un del migdia se celebrarà un debat entre els participants.

A dos quarts de cinc de la tarda es reprendrà la jornada amb la ponència ‘Renda bàsica de ciutadania: un dret ciutadà?’ amb Daniel Raventós Pañella, doctor en Ciències Econòmiques i professor titular de Sociologia a la facultat d’Economia i empresa de la Universitat de Barcelona.

Dijous, 27 de novembre

La sessió de dijous de les jornades s’iniciarà a les deu de la matí amb la taula rodona ‘Equitat i legalitat: una pràctica en tensió’, en la que hi participaran Isabel Marquès, síndica de greuges de Terrassa; Juan Ignacio Soto Valle, secretari de la FMC i membre del CSITAL; Joana Ricardo Hoyos, cap dels serveis jurídics de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet; i Manel Sanz, assessor de l’Oficina de la Síndica de Greuges de Barcelona. A dos quarts d’una del migdia es faran les conclusions de la jornada.

Cloenda de les jornades

L’acte oficial de cloenda d’aquestes IX Jornades de Formació de síndics i defensors locals de Catalunya tindrà lloc a dos quarts de dues del migdia en un acte on intervindran el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Seu i president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el president del FòrumSD, Josep Giné; i el síndic de greuges de la Seu d’Urgell, Àngel Rubió.

Estada de 100.000 persones durant el 2014

Amb la celebració d’aquestes Jornades de Formació de síndics i defensors locals de Catalunya, la Seu d’Urgell tanca un any 2014 amb la celebració de més de setanta esdeveniments entre congressos, trobades i fòrums de diferents àmbits professionals, culturals i esportius que han aportat l’estada d’unes 100.000 persones vingudes d’arreu del país i de més enllà de les nostres fronteres.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada