Aquest dissabte, 28 de maig, la Llar de Sant Josep de la Seu d’Urgell acollirà la quinzena edició de la Trobada Esportiva de Residències on hi ha participarà gent gran de l’Alt Urgell, del Principat d’Andorra, de la Cerdanya i del Berguedà.

La Trobada Esportiva de Residències és un  projecte iniciat l’any 2002, dut a terme a la Seu d’Urgell i a Andorra, que pretén fomentar l’activitat física continuada a les residències geriàtriques, donant un sentit lúdic, social i competitiu a l’activitat física de la gent gran, aquella que potser no es pot beneficiar de les activitats dels casals, i que viuen en residències geriàtriques. Aquest projecte té una culminació final en cada edició, que és la Trobada Esportiva de Residències.

En aquesta jornada, els padrins i padrines prendran part en un seguit de proves esportives que durant tot l’any han entrenat fort i esperen l’arribada d’aquest dia amb ganes i il·lusió. Les proves són diana amb anelles, bàsquet, tic-toc, rotllana, bitlles, busca-busca, brisca, dòmino, escacs i circuits de dificultat, cadira de rodes i caminadors.

La Trobada Esportiva de Residències s’iniciarà a dos quarts de deu del matí amb un acte inaugural on hi prendran part l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, el secretari particular de l’Arquebisbe i cap de gabinet dels Serveis del Copríncep Episcopal d’Andorra, Mn David Codina, la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació del Govern d’Andorra, Ester Fenoll, i la directora de la Llar de Sant Josep, Mare Eulalia Melecia Machaca.

Tot seguit tindrà lloc la desfilada de les diferents residències amb els seus participants. Abans de donar pas a les diverses proves esportives, tancarà l’acte inaugural de la trobada l’actuació de Goig Dansa.

La 15a trobada comptarà amb la participació d’unes 300 persones entre padrins, voluntaris i acompanyants que faran possible la realització d’aquest acte esportiu. Concretament les institucions que hi prendran part són: la residència Clara Rabassa d’Andorra la Vella, el Centre sociosanitari El Cedre de Santa Coloma, la residència Sant Roc de Bellver de Cerdanya, la Llar de Sant Josep de la Seu d’Urgell, la residència Hospital de Puigcerdà, la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, residència Càsser d’Oliana i la Residència d’Avis de La Pobla de Lillet.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada