La Seu d’Urgell acollirà aquest dissabte, 16 de gener, el 25è Campionat d’Espanya de Becades, una modalitat de caça que té força tradició al País Basc, l’Aragó, Cantàbria i Astúries, i que la capital alturgellenca l’organitza per primera vegada.

El torneig es farà al llarg del dia al vedat de la Bastida, àrea privada de caça que gestiona el Club de Caça i Pesca Alt Urgell, sobre unes 2.300 hectàrees. La jornada finalitzarà amb un dinar de germanor entre els participants.

El campionat reuneix els 32 millors especialistes i està organitzat per la Federació Espanyola, amb la col·laboració del Club de Caça i Pesca de l’Alt Urgell. El torneig compta amb els campions de cada federació autonòmica, juntament amb algunes places compensatòries.

En aquest campionat, el quota és de tres becades per caçador, i un màxim de 10 cartutxos. La prova té una durada de sis hores, tot i que a meitat del campionat o en arribar a la quota, el participant pot entrar ja a control.

El mètode que s’aplica en cas de desempat és: primer compta el nombre de captures (màxim tres); en segon lloc, el nombre de tirs; i com a últim cas per poder desempatar s’aplica l’hora d’entrada a control. Val a dir que també penalitza el fet de no portar la baina del cartutx disparat.

Becada o polla bruna

La becada o polla bruna és un ocell de la família dels escolopàcids, d’uns 35 centímetres de llargària, amb el dors i les parts superiors de color castany, i groguenques les inferiors. Es diferencia d’espècies semblants com ara la guatlla o la perdiu pel fet que té un bec molt allargat que li permet alimentar-se bàsicament de cucs que treu de la terra. D’origen siberià, és una au migratòria que ve a passar l’hivern en zones amb hiverns menys durs com ara el sud d’Europa, i busquen barrancs o llocs humits per trobar aliment.

La temporada de caça de la becada és entre els mesos d’octubre i febrer.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada