La Seu acull el Campionat de Contro i Recontro

La Seu d’Urgell serà demà dissabte, 14 d’abril, l’escenari de la tercera edició del Campionat de Contro i Recontro, el qual pretén la sensibilització i la integració social de persones amb malaltia mental. Així, els concursants al certamen són usuaris de diferents serveis destinats a persones amb aquest tipus de patologia, tant pel que fa a serveis prelaborals com a clubs socials de tota la demarcació de Lleida.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, ha manifestat davant la celebració d’aquest esdeveniment a la nostra ciutat que “en el moment que el Club de la Botifarra d’Alguaire ens va proposar de celebrar el campionat a la Seu, tant des del Club Social el Picot com des del Consorci d’Atenció a les Persones, vam acceptar immediatament. Es tracta d’una iniciativa més per treballar en pro de la sensibilització de la població i la visualització d’una malaltia que, encara avui, resulta un tabú en moltes societats”

Vives ha afegit al respecte que “des de la Seu i la comarca de l’Alt Urgell treballem, des de fa temps, i des de diferents fronts la integració de les persones amb malaltia mental, apostant per activitats d’aquest tipus i per la dotació de recursos al territori”.

 

3r Campionat de Contro i Recontro

En aquesta edició hi participen el Club Social el Picot de la Seu d’Urgell, els clubs socials de Balaguer, les Garrigues, Pla d’Urgell/Segarra, Solsonès, Lleida i la residència Caser d’Oliana, la residència Elisenda de Montcada, el servei prelaboral d’ASPROS i el de Sant Joan de Déu.

Els participants iniciaran la jornada amb una visita guiada per la Seu a càrrec dels guies turístics de la gent gran. Al migdia, tindrà lloc un dinar al Parc del Segre, on a la tarda s’hi celebrarà el campionat de contro i recontro.

En aquest certamen hi seran presents l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, i el director territorial del Departament de Benestar i Família a Lleida, Joan Ramon Saura, així com també el diputat provincial, Antoni Navinés, el president del Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell, Benito Fité, així com representants de l’empresa Caser, el president i membres de la Penya Barcelonista de l’Alt Urgell, i presidents de diferents clubs socials de la demarcació.

Els impulsors de la idea són el Club de Botifarra d’Alguaire -organitzadors també d’aquest concurs-, el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell i el Club Social El Picot. Hi col·laboren també la Diputació de Lleida, la Penya Barcelonista Urgellenca, Plusfresc i la Cooperativa Cadí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.