concurs-cavallAquest dissabte, 26 d’octubre, se celebrarà a la Seu d’Urgell el 4t Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català que tindrà lloc al camp de terra annex a l’aparcament del Dr. Peiró, amb 30 tancats i la participació de 8 ramaders de la comarca.

Els cavalls es trobaran exposats al públic de les 9 del matí a les 5 de la tarda. El concurs s’iniciarà a les 11 del matí i l’acte de lliurament de premis tindrà lloc a dos quarts de dues del migdia, aproximadament.

Al concurs hi participaran 35 cavalls en les categories de sobrany, terçó i semental pel que fa als mascles, i sobranya, terçona i parella pel que fa a les femelles.

La finalitat d’aquest concurs és que els millors exemplars puguin participar al concurs nacional de cavall pirinenc català que enguany tindrà lloc a també a la Seu d’Urgell, el cap de setmana del 16 i 17 de novembre.

El cavall pirinenc català és una raça equina d’aptitud càrnia que està molt ben adaptada al territori. Pel que fa a l’Alt Urgell, l’Associació de Criadors i Productors del Cavall Pirinenc Català compta amb 18 associats, que són propietaris d’aproximadament uns 300 animals.

El concurs comarcal de cavall pirinenc català està organitzat per l’Associació de Criadors i Productors del Cavall Pirinenc Català de l’Alt Urgell i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i Mafriseu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada